Actual International

Motivul pentru care Putin l-ar fi avut în “vizor” pe Alexandr Dughin, ghidul său spiritual

Motivul pentru care Putin l-ar fi avut în “vizor” pe Alexandr Dughin, ghidul său spiritual
zoomnews.in

„Dughin a exprimat ideea eurasiatică și reîncarnarea clădirii imperiale”, a declarat un expert economic și politic rus.

Despre intenția Kremlinului, folosind propriile servicii speciale, de a-l lichida pe ideologul „lumii ruse”, Alexandr Dugin, căruia i-ar fi ucis accidental fiica, se tot vorbește în spațiul public din Rusia.

Întrucât declarațiile ideologului nu se mai potrivesc în noua realitate pe fondul evenimentelor recente și al războiului nereușit din Ucraina, decizia de lichidare a lui Dugin ar fi putut fi luată de Kremlin.

Ce a declarat un expert politic rus

Anatoli Nesmian, expert politic și economic rus, a scris despre acest lucru pe canalul său de Telegram, menționând cea mai probabilă versiune a atentatului.

Astfel, potrivit lui Anatoli Nesmian, tăcerea conducerii ruse de vârf pare suspectă și în aces sens a declarat că „Politicienii ruși cer în unanimitate ca asasinarea Dariei Platonova (Dughina) să fie recunoscută ca opera serviciilor speciale ucrainene. Ceea ce, desigur, este o presiune asupra anchetei, care abia a început, și este greu de crezut că va fi o investigație obiectivă. Ce este caracteristic este tăcera adâncă a conducerii ruse de vârf . Eu personal aș sugera că logica momentului este următoarea: Dughin a exprimat ideea eurasiatică și reîncarnarea clădirii imperiale. În acest moment, autorul textului devine o piedică și un reproș viu”.

De asemenea, Anatoli Nesmian subliniază că figura ideologului „lumii ruse” pentru Kremlin ar putea deveni de prisos: „Acest lucru se întâmplă întotdeauna cu textele sacre și, prin urmare, figura autorului în procesul de canonizare a textului devine de prisos”.

De asemenea, un jurnalist de opoziție și-a exprimat punctul de vedere

Pe de altă parte, jurnalistul de opoziție Sasha Sotnik, care a fugit din Federația Rusă, a comentat atentatul asupra lui Dughin, spunând că: ”Daria Dugina a fost implicată în furtul de bani pe care Kremlinul i-a alocat pentru finanțarea campaniei electorale din Franța a lui Marine Le Pen. Banii nu au ajuns niciodată la Marine. La fel s-a întâmplat și cu antiglobaliștii europeni. Fata este un șobolan. Au vrut să îndepărteze fiica și tatăl”.

Totodată, s-a constatat că și YouTube a șters contul lui Dughin, principalul ideolog al războiului din Donbass, citează site-ul bani.md