Diverse International

Pentru comoara din tufiș găsită de un pensionar, autoritățile au stabilit că acesta o poate păstra în mod legal

Pentru comoara din tufiș găsită de un pensionar, autoritățile au stabilit că acesta o poate păstra în mod legal
hotnews.ro

În Germania, un pensionar a găsit o comoară în valoare de peste 100.000 de euro, lângă orășelul Hanau. Întrucât proprietarul nu a putut fi determinat, pensionarul poate păstra totul.

Relatarea întâmplării

Un pensionar a găsit bijuterii și bani în valoare de 120.000 de euro lângă orășelul Hanau în luna noiembrie  2021. După șase luni de zile, poliția a încetat să-l caute pe proprietar. În această situație, cel care a găsit comoara, o poate păstra. Informații mai precise despre locul exact de reședință al pensionarului nu au putut fi oferite de autorități din motive de protecție personală.

Împrejurările în care au fost găsite bijuteriile și banii de pensionarul neamț

În total,  pensionarul din Germania a găsit 90 de bijuterii din aur, în timp ce tundea gardul viu lângă orășelul Hanau.

Într-o pungă veche și murdară, comoara zăcea probabil nedescoperită în tufișuri de câțiva ani. Bărbatul a anunțat imediat descoperirea la poliție. Ulterior, aceasta a demarat o acțiune de căutare, pe întreg teritoriul Germaniei, a proprietarului comorii. Inițial, oficialii au suspectat o infracțiune, însă nicio informație primită pe timpul căutărilor nu a condus la succes.

Potrivit legii, pensionarul poate păstra bijuteriile și banii găsiți lângă orașul Hanau, Germania

Conform celor precizate de poliția din sud-estul Hessei, geanta găsită conținea o cutie cu numerar în valoare de 100.000 de euro și bijuterii din aur foarte atrăgătoare.

„Descoperirea nu a putut fi atribuită unei persoane sau unei infracțiuni. Am încercat, de asemenea, să tragem concluzii cu privire la numerele facturilor. Dar nimic din toate acestea nu a funcționat”, a explicat Thomas Leipold de la sediul poliției din sud-estul Hessei, când a fost întrebat.

Legea din Germania prevede că cel care găsește un lucru „dobândește proprietatea asupra lucrului respectiv” la un timp de șase luni de zile de la raportarea faptei către autoritățile competente din domeniu, potrivit Frankfurter Rundschau (fr.de).