Actual Showbiz

Mr. Bean, Rowan Sebastian Atkinson, ”omul cu o mie de fețe”, are la bază altă specialitate decât actoria. Care este aceasta

Mr. Bean, Rowan Sebastian Atkinson, ”omul cu o mie de fețe”, are la bază altă specialitate decât actoria. Care este aceasta

Se spune că meseria ne alege. Dacă avem un serviciu care înseamnă pasiune, rezultatele frumoase nu vor întârzia să apară. Este și povestea de astăzi, al cărei personaj principal este nimeni altul decât inegalabilul și unicul Mr. Bean.

Mr. Bean, Rowan Sebastian Atkinson, ”omul cu o mie de fețe”, are la bază altă specialitate decât actoria. Care este aceasta

Infoactual a ales să vorbească astăzi despre omul care se află în spatele personajului Mr. Bean. Cine este, cum arăta când era copil, care este pregătirea lui de bază, cum a ajuns actor. Este iubit de adulți, dar și de copii. I s-a spus și ”omul cu o mie de fețe”, pentru că mimica și ”strâmbăturile” lui sunt amuzante și oricât de supărați sau triști am fi, nu putem să nu zâmbim și chiar să râdem, la vederea grimaselor lui.

Rowan Sebastian Atkinson, cunoscut ca Mr. Bean, s-a născut la 6 ianuarie 1955, este actor, comediant și scriitor englez. Atkinson s-a născut în Consett, comitatul Durham, Anglia, pe 6 ianuarie 1955. El este cel mai mic dintre cei patru băieți. Părinții săi au fost Eric Atkinson, fermier și director de companie, și Ella May (născută Bainbridge).

Cei trei frați mai mari ai săi sunt Paul, care a murit în copilărie, Rodney, un economist eurosceptic care a pierdut la limită alegerile pentru conducerea Partidului Independenței Regatului Unit în 2000, și Rupert.

Rowan Atkinson a crescut în religia anglicană. A fost educat la Durham Chorister School, o școală pregătitoare, și apoi la St Bees School. Rodney, Rowan și fratele lor mai mare, Rupert, au fost crescuți în Consett și au mers la școală cu viitorul prim-ministru, Tony Blair, la Durham Choristers.

Specialist în inginerie electrică

După ce a obținut cele mai bune note la bacalaureatul în științe, a obținut un loc la Universitatea Newcastle, unde a obținut o diplomă în inginerie electrică și electronică, mergând mai departe pe cariera tatălui.

În 1975, a continuat pentru diploma de Master în Inginerie Electrică la The Queen’s College, Oxford, același colegiu unde tatăl său s-a înmatriculat în 1935, care l-a făcut pe Atkinson membru de onoare în 2006. Teza sa de Master, publicată în 1978, a avut în vedere aplicarea controlului de auto-reglare. Dar în sufletul său mocnea iubirea de teatru și scenă.

S-a angajat pentru o scurtă perioadă de timp în doctorat, înainte de a-și dedica întreaga atenție actoriei. A câștigat pentru prima dată atenția națională în The Oxford Revue la Edinburgh Festival Fringe, în august 1976 (wikipedia).

Și de aici, cariera lui a fost fulminată și este cea pe care o cunoaștem, cu toții, astăzi.

În 1979, Atkinson a jucat într-o serie de emisiuni de comedie pentru BBC Radio 3, intitulată The Atkinson People. Aceasta a constat într-o serie de interviuri satirice cu mari oameni fictivi, care erau interpretați de Atkinson însuși. După radio, a urmat televiziunea. Cu Mr. Bean au apărut și celebrele filme animate.

Despre viața personală a scris Evenimentul Zilei. Sunetra Sastry, o specialistă în machiaj care lucrează pentru BBC, s-a despărţit în 2014 de soţul ei celebru, în vârstă de 60 de ani, după ce acesta a început o aventură cu Louise Ford, o actriţă de comedie în vârstă de 32 de ani. Divorţul a fost pronunţat în anul 2015, de un tribunal britanic.

Rowan Atkinson şi Sunetra Sastry s-au căsătorit în 1990, la New York, şi au împreună doi copii, pe Ben, în vârstă de 22 de ani, şi Lily, în vârstă de 20 de ani.

Foto: evz/pinterest/ video: youtube