Diverse

Mumia descoperită într-un ghețar din Alpii elvețieni. S-a dezlegat misterul. Foto și video

Mumia descoperită într-un ghețar din Alpii elvețieni. S-a dezlegat misterul. Foto și video

Un bărbat din Germania, pasionat de călătorii montane, și-a găsit sfârșitul în munții Alpi elvețieni. Nimeni nu a știut ce s-a întâmplat cu el până de curând. Acum, când ghețarii au început să se dezghețe, a ieșit la suprafață și corpul neînsuflețit al acestuia.

Mumia descoperită într-un ghețar din Alpii elvețieni. S-a dezlegat misterul

Cadavrul unui german a fost găsit după exact 32 de ani, în munții Alpi. Un grup de alpinişti a descoperit recent cadavrul mumificat al bărbatului, în timp ce făceau turul unui gheţar din munţii elveţieni, în locul cunoscut de turiști ca fiind Haute Route, un traseu celebru de la Chamonix la Zermatt.

Cadavrul a fost identificat. E vorba de  un pasionat de excursii montane, cetățean german, care a dispărut în urmă cu 32 de ani, în timp ce făcea drumeții.

Alpinistul Luc Lechanoine a povestit pentru The Switzerland Times cum el și un alt alpinist au observat obiecte colorate pe o piatră în timpul unui tur al ghețarului Stockji.

Cadavrul a fost îngheţat timp de ani de zile şi a fost descoperit în urma topirii gheţii cauzate de încălzirea globală. Potrivit alpiniştilor, cadavrul ar data din perioada 1970-1980.

„Este o mumie. Gheţarul a îngheţat totul”, a mărturisit unul dintre cei doi alpinişti.

„Nu avea echipamentul tehnic de astăzi. Purta pantofi din piele, cu crampoane de oţel și cu curele de mult timp ieşite din uz. Totul a fost perfect conservat”, a adăugat pasionatul de călătorii montane.

Un alt indiciu util pentru identificarea bărbatului mumifiat l-a constituit prezenţa unui baston telescopic, o invenţie care datează din anii 1970 și care ar putea, eventual, să ofere o indicaţie asupra datei morţii.

Alpiniștii au alertat imediat poliţia din Zermatt care a recuperat cadavrul şi a început imediat o anchetă de identificare. Poliția elvețiană a declarat că cadavrul a putut fi găsit din cauza micșorării ghețarului în ultimii ani.

Foto: Hot News

Germanul călător a fost identificat

Cadavrul a fost identificat ca fiind al lui Thomas Flamm, dat dispărut în august 1990, după ce a făcut drumeții singur timp de câteva zile în Alpii elvețieni.

Flamm, care avea 27 de ani la acea vreme și provenea din orașul german Nürtingen din Baden-Württemberg, și-a început turul montan de mai multe zile în stațiunea Chamonix din Franța, situată la baza Mont Blanc. Flamm plănuise să se întâlnească cu un prieten în Domodossola, Italia, dar nu a ajuns niciodată la destinație.

Se pare că Flamm trimisese două scrisori chiar înainte de dispariția sa; una la bunica lui și una la mama lui. Scrisoarea către bunica lui era datată pe 29 iulie 1990 și povestea drumeția sa în jurul Mont Blanc. Scrisoarea către mama sa a fost datată de 1 august, cu trei zile înainte ca ea să-l declare dispărut.

Dacă misterul dispariției tânărului german a fost dezlegat, cum a murit cu exactitate Flamm rămâne un mister care probabil nu va fi niciodată rezolvat, a mai scris presa.

Foto: wikipedia