Diverse

Natura se joacă în luna ianuarie. Iată ce vreme ne va aștepta în următoarele două săptămâni

Natura se joacă în luna ianuarie. Iată ce vreme ne va aștepta în următoarele două săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie nu ne dă chiar veștile pe care le așteptam. Dacă săptămâna aceasta vremea se răcește și e posibil chiar să avem parte de zăpada multor dorită, săptămâna viitoare se va încălzi din nou.

În Banat, se anunță precipitații în intervalul 10-11 ianuarie

Bănățenii vor avea parte de o vreme mult mai rece ca până acum în prima săptămână, cu maxime cuprinse între 6-7 grade și minime de la 0-1 grad. În ultima săptămână din ianuarie însă, temperaturile vor crește până la 10 grade, iar minimele vor atinge chiar și 3 grade. Există însă posibilitatea de precipitații între 10-11 ianuarie.

Medii de 6-9 grade în Crișana

În Crișana situația nu va fi cu mult diferită. Va urma o săptămână cu maxime de 6-7 grade și minime de până la 2 grade. În a doua săptămână, se vor atinge medii regionale ale maximelor de până la 9 grade, cu minime de 0-2 grade. Ca și în Banat, locuitorii se pot aștepta la precipitații între 10-11 ianuarie.

Temperaturi între 5-8 grade în Transilvania

Nici în Transilvania în următoarele două săptămâni temperaturile medii nu vor avea oscilații mari, acestea încadrându-se între 5 și 8 grade. În ceea ce privește minimele, vor fluctua între -1 și 3 grade în prima săptămână, iar în cea de-a doua se vor încadra -2 și 0 grade. E posibil să fie și precipitații, însă posibil doar pe 11 ianuarie.

meteo

Cald și în Maramureș și Moldova

În Maramureș, valorile termice vor coborâ până la 5-6 grade în prima săptămână, cu minime de 1-2 grade. În ultima săptămână din ianuarie însă, maximele vor atinge chiar și 8 grade, cu minime de -1 până la 1 grad.

Poate pe 11 ianuarie e posibil să vedem ceva precipitații. Peste normele climatologice vor fi valorile termice și în Moldova, maximelor fiind între 6-8 grade, iar minimele de 0-4 grade. Ceva mai frig va fi între 11-12 ianuarie, când temperatura va fi de 4 grade media regională. Precipitații pe arii mai extinse vor fi posibil pe 11 și 12 ianuarie.

Până la 15 grade se vor înregistra în Dobrogea

Foarte cald va fi și în Dobrogea pentru început, temperaturile putând ajunge la 14, respective 15 grade, apoi se va răci și se va încălzi săptămâna viitoare în cea mai mare parte a regiunii. Atunci vor fi înregistrate valori între 8-12 grade. E posibil să fie precipitații pe 11 și 12 ianuarie, dar doar trecător.

În Muntenia, valorile termice vor oscila

Pe tot parcursul intervalului, locuitorii din Muntenia vor avea parte de temperaturi oscilante de la 6 grade la 10 grade. Minimele vor fi cuprinse între 0 și 4 grade, valori mediate regional. În 11 și 12 ianuarie vor fi precipitații pe arii extinse.

Tot un regim termic peste cel normaș va fi și în Oltenia, când temperaturile vor avea variații de la 6 grade, la 10 grade, undeva între 19-20 ianuarie. Minimele vor fi cuprinse între 0 și 4 grade, iar nopțile vor fi calde.

Probabilitatea de precipitații va fi ridicată în 10, 11, 19, 20 și 21 ianuarie. Până spre 13 ianuarie vremea se va răci la munte, unde vor fi maxime 2 spre -2 grade și minime de la -2 până la -6 grade. Ulterior, ziua va fi între -1 și 2 grade, iar cele nocturne de -6…-2 grade. Precipitații vor fi tot timpul, dar e posibil să fie accentuate pe 10 și 11 ianuarie.