Actual Lifestyle

Nebunia maimuțelor continuă cu un nou episod. Agresivitatea excesivă a lor vizează copiii

Nebunia maimuțelor continuă cu un nou episod. Agresivitatea excesivă a lor vizează copiii

Pe fondul căldurii excesive, cel puțin așa au spus specialiștii, au înebunit maimuțele, a scris cu puțin timp în urmă Infoactual.

Nebunia maimuțelor continuă cu un nou episod. Agresivitatea excesivă a lor vizează copiii

O filmare care în aceste zile este intens distribuită în mediul online arată că agresivitatea maimuțelor nu are margini. Cel care postează filmul devenit viral pe plan internațional zice cam așa – ”ok, maimuțele ca maimuțele, dar oamenii, ei de ce nu fac nimic, de ce nu reacționează mai repede, pentru a salva copiii din mâinile lor acaparatoare?” Filmare video: click aici.

La sfârșitul lunii iunie, toată presa scria despre tragedia unui bebeluș răpit de o maimuță chiar din brațele mamei sale. Un bebeluș de numai o lună a decedat în Tanzania, după ce a fost smuls de lângă mama sa de o maimuță care intrase în locuința lor.

Tragedia a avut loc în timp ce copilul era alăptat. Maimuțele au intrat în casa familiei din satul Mwamgongo, din Kigoma, în apropiere de Parcul Național Gombe, în vestul Tanzaniei. Povestea este redată pe larg în Evenimentul Zilei.

Mai multe atacuri au fost sesizate în diferite colțuri ale planetei iar specialiștii au și o explicație: căldura excesivă și gelozia, aceasta din urmă fiind explicația faptul că ele vor să răpească bebelușii și copiii. Mai multe materiale publicate în spațiul public fac referire la faptul că maimuțele agresive cu copiii sunt din specia Capucin.

Curiozități despre maimuțe

Maimuțele Capucin aparțin grupului de maimuțe din Lumea Nouă și intră sub subfamilia numită Cebinae. Acestea sunt foarte populare în cultura populară, deoarece au fost folosite în multe filme și emisiuni de televiziune, cum ar fi Friends.

Sunt ținute ca animale de companie într-o regiune foarte mare, dar pot fi foarte dezordonate și agresive. Maimuțele Capucin necesită mult dresaj, astfel încât să poată fi deținute ca animal de companie.

Cea mai mică maimuță din lume este marmosetul pigmeu. Cântărește doar aproximativ 113 grame și are doar aproximativ 12,7 centimetri înălțime.

La polul opus, cea mai mare maimuță din lume este mandrila. Cântărește aproximativ 35 de kilograme și are aproximativ 1 metru înălțime. Dincolo de acestea însă, există și mai maimuțele mari, cum sunt uramgutanii și gorilele care au dimensiuni impresionante.

Foto: EVZ/ video: youtube (documentar)