Actual Diverse

Au înnebunit maimuțele! Atacă oameni, dar mai ales copii. Specialiștii niponi au explicația

Au înnebunit maimuțele! Atacă oameni, dar mai ales copii. Specialiștii niponi au explicația

Au mai existat atacuri ale maimuțelor asupra oamenilor, de-a lungul timpului, dar acestea din luna iulie sunt mult mai violente decât au fost vreodată. Cazurile descrise azi au fost înregistrate luna aceasta, dar în colțuri diferite ale planetei.

Au înnebunit maimuțele! Atacă oameni, dar mai ales copii. Specialiștii niponi au explicația

Poliția din Japonia vânează o maimuță sălbatică care a atacat 10 persoane, inclusiv un bebeluș și două fetițe de patru ani, în decurs de doar două săptămâni.

Primele atacuri au avut loc pe 8 iulie a.c., în districtul Ogori din regiunea Yamaguchi, în sud-vestul țării. În cel mai violent atac, maimuța a intrat în casa unei familii și a zgâriat grav un copil.

Dădeam cu aspiratorul când mi-am auzit copilul plângând, așa că m-am întors și am văzut că maimuța o apucase de picioare în timp ce se juca pe podea. Părea că încearcă să o tragă afară”, a povestit mama fetei atacate de maimuță.

Totodată, această maimuță a deschis și ușa unui apartament, a intrat în interior și a rănit o fată de patru ani, potrivit agenției de știri Kyodo. Aceasta a atacat, apoi, alte persoane aflate în apropiere. Ulterior, maimuța a intrat într-o grădiniță și a zgâriat altă fetiță de patru ani.

Ce fac autoritățile

Autoritățile sunt și ele în stare de alertă. Primăria a distribuit fluturași prin care îi avertizează pe oameni să fie vigilenți, în timp ce căutările animalului continuă. Potrivit descrierii lor, primata, despre care se vorbește, ar avea o înălțime cuprinsă între 40 și 50 de centimetri.

Polițiștii au pus capcane și i-au avertizat pe oameni să nu țină ferestrele deschise, relatează Sky News.

Explicație și motivație

Maimuțele nu sunt singurele animale sălbatice care i-au atacat pe japonezi, în ultimii ani. Urșii și mistreții au rănit și ei mai mulți japonezi.

Legat de migrația acestora, specialiștii niponi spun că animalele ajung în zonele locuite în căutarea hranei, scrie descopera.ro.

Depopularea zonelor rurale și degradarea terenurilor agricole abandonate, care odinioară formau o graniță naturală între habitatul animalelor și localități, ar fi un alt factor care stă la baza atacurilor repetate din ultima vreme.

Și nu în ultimul rând, fenomenele meteo le ”debusolează”, iar psihologic vorbind, maimuțele sunt geloase, de-a dreptul, pe copii, văzându-i pe aceștia ”vinovați” pentru care ele nu sunt iubite.

Și în alt colț al planetei, un alt atac violent

O maimuță a atacat o fetiță de doi ani, într-o curte rezidențială dintr-o localitate din suburbia Moscovei. Din imaginile publicate în deschiderea materialului se poate observa cum mama copilei o smulge din ghearele maimutei, dar aceasta încă se ”înfoaie” gata să atace.

O filmare video arată cum mai mulți copii se jucau lângă un bazin, iar atunci când a apărut maimuța cei mai mari au fugit, însă fetița de doar doi ani nu a reușit, astfel încât ea a fost atacată de animalul agresiv.

La scurt timp, o femeie și un bărbat au venit în ajutorul copilei, însă maimuța nu se lăsa bătută și încerca să o ia pe fetiță din brațele femeii.

Potrivit presei ruse, maimuța ar fi fugit de la o grădină zoologică din preajmă.

Fetița a fost internată la spital fiind grav rănită în atacul violent al maimuței dezlănțuite (filmarea poate fi văzută aici).

Foto: colaj stiri.md/ video: youtube (sugestiv)