International Lifestyle

Atacul maimuțelor continuă. Numărul victimelor a ajuns la 42 de la începutul lunii iulie 2022. Ce măsuri iau autoritățile

Atacul maimuțelor continuă. Numărul victimelor a ajuns la 42 de la începutul lunii iulie 2022. Ce măsuri iau autoritățile
dailymail.co.uk

Revenim asupra știrii de ieri, cu maimuțele care atacă japonezi, fiindcă sunt informații noi. Potrivit autorităților din Japonia, „recent, au fost vizate și persoanele în vârstă și bărbații adulți”.

De la începutul lunii iulie 2022, un număr de 42 de persoane au fost rănite de macaci vagabonzi în orașul Yamaguchi din vestul Japoniei.

Atacurile neobișnuit de numeroase ale acestor maimuțe au determinat autoritățile locale să se doteze cu arme cu tranchilizante, însă, până în prezent nu au reușit  să prindă nicio primată.

Această specie de maimuțe (macaci) este foarte răspândită în arhipelagul japonez, unde sunt uneori considerați o pacoste, întrucât își bagă nasul prin case sau fac daune prin culturile agricole. Însă, aceste maimuțe atacă destul de rar oamenii în mod direct.

În ultimele săptămâni, în orașul Yamaguchi, macacii au atacat atât copii, cât și adulți, pe care i-au zgâriat sau mușcat.

Un agajat municipal a declarat:

  • „Orașul este înconjurat de munți, așa că nu este neobișnuit să întâlnești maimuțe”.
  • „Dar este rar să vezi atâtea atacuri într-o perioadă atât de scurtă. La început, au fost atacați doar copiii și femeile. Dar, recent, au fost vizate și persoanele în vârstă și bărbații adulți”.

 

Deși din jurul datei de 08.07.2022, autoritățile locale au patrulat zona încă de la primele atacuri, până în momentul de față nu au reușit să captureze niciun macac.

De asemenea, autoritățile locale nu știu, încă, dacă este vorba de un grup izolat de macaci deosebit de agresivi sau de un model de comportament care a devenit larg răspândit.

Incidentele cauzate de macaci au ținut prima pagină a ziarelor japoneze, cu multe relatări de la locuitorii din Yamaguchi care au fost victime.

De exemplu, un tată a declarat recent, pentru cotidianul Mainichi, următoarele: „Am auzit plânsete la parter, așa că m-am grăbit să intru. Apoi am văzut o maimuță care se urcase pe copilul meu”.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, maimuțele au atacat în India

Un  bebeluş de 4 luni a fost smuls din braţele părinţilor şi ucis sub ochii lor. O maimuţă l-a prins de picior şi l-a aruncat de pe acoperişul unei case din India. Incidentul a avut loc în satul indian Dunka.

Părinții bebelușului (Nirdesh Upadhyay, de 25 de ani și soția lui) stăteau, împreună cu fiul lor, pe terasa casei. Cei 3 se bucurau de o seară liniştită de vineri, când mai multe maimuţe s-au urcat pe acoperiş şi i-au înconjurat, citează adevarul.ro.

După eforturi zadarnice de a îndepărta maimuţele, ei au fugit spre scări în încercarea de a scăpa de atacul primatelor. Nirdesh, care îşi ducea fiul în braţe, s-a împiedicat şi a scăpat copilul. Într-o clipă, înainte ca oricare dintre părinţi să poată reacţiona, una dintre maimuţe l-a prins pe băieţel de picior şi l-a aruncat de pe acoperiş.

Potrivit sursei citate, tatăl a încercat imediat să-şi ridice copilul nou-născut însă nu a reuşit, în timp ce mama privea îngrozită toată scena. Cei doi au reuşit să intre înapoi în casă şi au coborât în fugă scările pentru a sări în ajutorul fiului lor, dar copilul ar fi murit pe loc, conform informaţiilor presei locale.

Autorităţile de la Secţia de Poliţie Shahi au demarat o anchetă în acest caz.