Economic

Nemulțumiri majore în cadrul reprezentanţilor industriei ospitalităţii

Nemulțumiri majore în cadrul reprezentanţilor industriei ospitalităţii după ce s-au anunțat noile masuri de relexare. Cei care au afaceri în industria ospitalității sunt nemulțumiți că restaurantele din interior rămân închise.

Noua etapă de relaxare din 15 iunie nu prevede și redeschiderea acestora. Ei au insistat pentru ridicarea restricțiilor, măcar parțial, pentru atenuarea pierderilor de până acum.

Dragoş Petrescu, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România, într-o intervenție la RRA: Este un mesaj de neîncredere foarte important pentru industrie, pentru că oamenii nu au dat buzna în terasele din restaurant, deci în mod evident este nevoie de un semnal de încredere, iar acesta nu a venit. Cum poţi să deschizi sezonul estival cu hoteluri care nu au terasă şi care trebuie să servească sute de camere masa? Unde să le servească? Deci este pus în pericol pentru încă 15 zile desfăşurarea în bune condiţii a sezonului estival.

Afacerile din acest domeniu sunt extrem de afectate, dacă situația nu va fi remediată, astfel, ca de la 1 iulie să se redeschidă restaurantele, vom asista la falimente în lanț.

Dragoş Petrescu: ”Data de 1 iulie este critică. În situaţia în care nu se deschid restaurantele, activitatea din ospitalitate va fi iremediabil afectată şi sute de mii de şomeri vor apărea în piaţă. Suntem într-o situaţie foarte dificilă, drept urmare, considerăm că nu este o decizie corectă şi aşteptăm ca totuşi, poate, cel puţin restaurantele din hotel să poată funcţiona. Urmează să vedem în următoarele zile, până pe data de 15.”