Actual Diverse

Nici ISU nu a scăpat de percheziții. Este vizată filiala Cluj. Ce acuze se aduc și cui anume

Nici ISU nu a scăpat de percheziții. Este vizată filiala Cluj. Ce acuze se aduc și cui anume
Gazeta de Cluj

Procurorii DNA au efectuat marți percheziţii și în şase locaţii din judeţul Cluj într-un dosar privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie comise în perioada 2021-2022. Printre cei vizați se află și ISU Cluj. Despre ce este vorba mai exact și ce acuze sunt aduse instituției, în cele ce urmează.

Nici ISU nu a scăpat de percheziții. Este vizată filiala Cluj. Ce acuze se aduc și cui anume

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au efectuat percheziţii și în şase locaţii din judeţul Cluj într-un dosar privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie comise în perioada 2021-2022.

Surse judiciare au precizat, pentru AGERPRES, că printre cele şase locaţii în care au descins anchetatorii s-a aflat şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj.

În același timp, o altă sursă din interiorul instutuției confirmă, pentru media locală, că  ”în cursul zilei de astăzi (31 octombrie n.r.), DNA Cluj a efectuat activităţi de control ce vizează un angajat din cadrul unităţii noastre. ”

Instituţia nu a precizat care sunt acuzaţiile care se aduc angajatului, iar până la ora transmiterii acestei ştiri, DNA nu a făcut precizări despre dosar. Potrivit stiridecluj.ro, ar putea fi vorba despre autorizaţii de securitate la incendiu.

Date informative: Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (acronim: IGSU) este o structură subordonată Ministerului Afacerilor Interne, înființată la 15 decembrie 2004 prin Hotărârea Guvernului României nr. 1490, fiind creată prin fuzionarea Comandamentului Protecției Civile cu Inspectoratul General al Corpului Pompierilor Militari (Departamentul Național de Pompieri).

I.G.S.U. este o structură la nivel național care coordonează toate organizațiile implicate în managementul situațiilor de urgență, în concordanță cu reglementările internaționale. La nivel teritorial (în județe), filialele se numesc Inspectorate județene pentru situații de urgență (acronim: ISU).

Comunicatul DNA confirmă că este vorba despre autorizații

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, marţi, 1 noiembrie 2022, AGERPRES, în cursul zilei de luni, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, s-au efectuat percheziţii în şase locaţii, din care una reprezintă sediul unei instituţii publice din municipiul Cluj, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale de pe raza judeţului Cluj.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2021-2022”, se precizează în comunicatul menționat.

Cercetările pe cazul dat continuă.