Actual Lifestyle

De ce este acuzat Mircea Rus, fostul șef al IPJ Cluj, reținut de DNA. Și alte nume grele sunt vizate de anchetă

De ce este acuzat Mircea Rus, fostul șef al IPJ Cluj, reținut de DNA. Și alte nume grele sunt vizate de anchetă
EVZ

DNA a intreprins o serie de acțiuni în aceste zile. Procurorii anticorupție de la DNA Cluj au descins și la Inspectoratul de Poliție Cluj, unde au efectuat mai multe percheziții, într-un dosar care vizează numirea în funcții a unor polițiști, contra unor sume de bani. Principalul vizat – Mircea Rus, fostul șef al IPJ Cluj. Dar, alături de el, sunt și alte persoane vizate în acest dosar. Mai multe amănunte, în cele ce urmează.

De ce este acuzat Mircea Rus, fostul șef al IPJ Cluj, reținut de DNA. Și alte nume grele sunt vizate de anchetă

În dosarul DNA Cluj sunt vizate persoane cu nume sonore în județ, dar principalul vizat este fostul șef Mircea Rus. Se presupune că oamenii legii ar fi săvârșit infracțiuni de abuz în serviciu și trafic de influență.

Nume grele din Poliția Cluj au fost duse la audieri la DNA Cluj. Au fost emise mandate de aducere și cel mai probabil, după audieri, vor fi emise mandate de reținere pentru 24 de ore.

Printre numele vehiculate în dosar apar comandantul Poliției Dej, comandantul Poliției Gherla, șefa de Personal a IPJ Cluj, adjunctul IPJ Cluj, potrivit media.

Până acum se știe că la începutul lunii septembrie, comisarul șef Mircea Rus a fost demis din funcție. Mircea Rus a fost cercetat disciplinar, după ce și-ar fi angajat ilegal iubita, în funcția de șef al Secției de Poliție nr. 3. Acesta a fost anchetat, iar consecința a fost retragerea autorizaţiei ORNISS, cea care îi conferă acces la informații clasificate.

Știri de Cluj a încercat să contacteze persoanele vizate în acest caz, Mircea Rus – fostul șef al IPJ Cluj și Daniel Graur – adjunctul IPJ Cluj, pentru a le oferi dreptul la replică, însă Mircea Rus are telefonul inchis, iar Daniel Graur nu răspunde la telefon, după cum au spus reporterii locali.

Mircea Rus se pare că a fost luat chiar de acasă. Surse oficiale au confirmat pentru EvZ faptul că dosarul se referă la numirea în funcțiile de șef al Poliției Gherla și Dej, două orașe din județul Cluj, a unor polițiști. Aceleași surse spun că pentru aceste numiri au fost ”vehiculate foloase necuvenite”. La finalul audierii de joi, 20 octombrie 2022, Mircea Rus a fost reținut.