Actual

Surse: Niculae Bădălău, reținut de procurori în trafic și dus la DNA. Ar fi acuzat și de luare de mită

Surse: Niculae Bădălău, reținut de procurori în trafic și dus la DNA. Ar fi acuzat și de luare de mită

Up Date:

Pe surse am aflat că Niculae Bădălău a fost reținut în trafic și dus la sediul DNA Central. După audiere, procurorul a decis ca să elibereze mandat de reținere pentru inculpatul Nicolae Bădălău fiind vorba și de infracțiunea de luare de mită pentru care se pare că s-a organizat flagrant. Vom afla mai clar mâine, când va fi prezentat unei instanțe de judecată.

Vicepreședintele Curții de Conturi și fost ministru al Economiei, Niculae Bădălău, a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii DNA.

Avocatul său nu a făcut altă declarație decât că „ancheta penală e nepublică”. Secretă pentru presă, deocamdată.

Zile grele urmează pentru familia Bădălau. După ce au apărut informații despre suma de 4 milioane de euro cheltuită de fiica sa când și-a făcut nunta, despre vacanțele extravagante și scumpe ale fiului Gabi cu Bianca Drăgușanu, iată că seniorul, fostul lider PSD Niculae Bădălău s-a trezit cercetat la fel ca într-un dosar vechi de 9 ani.

În aceste momente, Bădălău senior se află în sediul DNA, la audiere cu procurorii. A fost și fiul Gabi, dar acesta a părăsit clădirea, fără a da vreo explicație presei. Explicațiile acțiunii vin printr-un comunicat DNA, difuzat în urmă cu 9 ani, când s-au cercetat fapte asemănătoare.

Up Date:

Vicepreședintele Curții de Conturi și fost ministru al Economiei, Niculae Bădălău, a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii DNA.

DNA acuză: Niculae Bădălu a primit și produse alimentare de la o firmă protejată

„În completarea comunicatelor din 28 octombrie 2013, privind cercetările efectuate în cauza complexă ce vizează activitatea infracțională a peste 100 societăți comerciale românești și străine, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să comunice următoarele:

Procurorii au dispus începerea urmării penale faţă de BĂDĂLĂU NICULAE, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, raportat la faptul că ar fi apărat interesele unei societăţi comerciale implicate în circuitul financiar fraudulos prin demersuri făcute atât la nivelul conducerii Agenţia Naţională pentru Administrare Fiscală (ANAF), cât şi pe lângă persoane cu funcții în instituțiile de stat din județul Giurgiu (prefectură, conducerea Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA).
Din rezoluția de începere a urmăririi penale a rezultat faptul că există date şi indicii temeinice potrivit cărora societatea comercială prezentă în circuitul evazionist, în favoarea căreia a intervenit învinuitul Bădălău Nicolae, a primit de la APIA suma de 2.778.000 lei care a fost folosită de societatea implicată în circuitul evazionist şi nu în scopul pentru care banii fuseseră alocaţi.
De asemenea, în cursul acestui an, la solicitarea învinuitului Bădălău Niculae, societatea comercială implicată în circuitul evazionist i-a pus la dispoziţie, cu titlu gratuit, produse alimentare pentru un eveniment organizat la restaurantul său. (n.r. se pare că acum e vorba de produse pentru nunta fiicei)
În aceeaşi perioadă, învinuitul Bădălău Niculae a făcut demersuri pentru angajarea fictivă a unei angajate de la cabinetul său senatorial la una din societăţile comerciale implicate în circuitul evazionist. Astfel, deşi aceasta nu a desfășurat nicio activitate în cadrul societăţii comerciale implicate în circuitul evazionist, a figurat mai mult timp ca angajată şi a încasat sume de bani pentru o activitate neefectuată.

În cauză se efectuează cercetări penale și față de alte persoane, în legătură cu fapte similare, dar și cu alte fapte.

Învinuitului Bădălău Niculae i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”.

Acest dosar a fost clasat în 2013, însă surse judiciare spun că dosarul de acum este un fel de continuare a celui de atunci prin același mod de funcționarea a traficului de influență, iar unele firme care s-au bucurat de lobby făcut de Bădălau ar fi și pe „lista” de acum 9 ani. De data aceasta beneficiari ai sumelor ar fi copiii lui Niculae Bădălău, au descoperit procurorii.