Actual

Precizări de la DNA despre descinderea de la Primăria Capitalei. Nicușor Dan, nicio reacție la acuzațiile lui Bădulescu

Precizări de la DNA despre descinderea de la Primăria Capitalei. Nicușor Dan, nicio reacție la acuzațiile lui Bădulescu
Nicusor Dan/Facebook

Potrivit unui comunicat emis de către DNA, acțiunea de astăzi a procurorilor la Primăria Capitalei vizează infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în cursul anului 2015.

Precizări de la DNA despre descinderea de la Primăria Capitalei. Nicușor Dan, nicio reacție la acuzațiile lui Bădulescu

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descins în această dimineață la Primăria Capitalei, condusă de Nicușor Dan. Din primele informații, procurorii au verificat un dosar mai vechi, respectiv un dosar din anul 2014 ce ar viza un schimb de terenuri, a transmis postul Antena 3. Apoi s-a vorbit despre niște autorizații date unui lanț de restaurante fast-food:

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în cursul anului 2015.
În cursul zilei de 20 aprilie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții în birouri situate într-o instituție publică din municipiul București.
Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată în comunicatul DNA.
Aurelian Bădulescu l-a acuzat în trecut pe Nicușor Dan de abuz în serviciu și trafic de influență, asta după ce a prelungit contractul prin care McDonald’s beneficiază gratuit de terenurile din jurul restaurantelor sale din Bucureşti. Potrivit acestuia, la finalul lui 2020 contractul a expirat, iar Nicușor Dan a decis cu de la sine putere să prelungească înțelegerea pentru încă 25 de ani, fără ca acest lucru să fie dezbătut conform legii în CGMB:

„Domnule Zaharescu, Orbane ,Nicușoare vedeti ce se întâmplă când pui pe ordinea de zi a CGMB ce nu trebuie? Va anunt oficial ca marti 19.01.2021 voi depune plângere penală împotriva: autor – Nicușor Dan, complici – majoritatea care a votat proiectul de hotărâre HCGMB nr. 397/08.12.2020, pentru săvârșirea infracțiunilor de la art. 297 si art. 291 Cod Penal, respectiv abuz in serviciu si trafic de influenta”, scrie Bădulescu pe Facebook.

După perchezițiile de astăzi de la Primăria Capitalei, Aurelian Bădulescu, consilier general PSD, a declarat:

„Ca şi la ultima percheziţie, activitatea infracţională a numitului Nicuşor Dan a continuat, în sensul că specialitatea dumnealui e să-şi pună oamenii în funcţii cheie pentru a reuşi ulterior să manipuleze anumite achiziţii care se fac din bani publici ai Municipiului Bucureşti pentru grupurile de interese pe care acesta le serveşte.

Există la nivelul PMB pe care o girează acest domn, cu complicitatea consilierilor PNL şi USR care îi servesc lui Nicuşor Dan, prin votul din CGMB absolut toate solicitările.

Mai clar, veţi vedea că în acest zile se lucra la o nouă organigramă a PMB unde în funcţiile cheie să fie instalate persoane, în special în zona de achiziţii care să poată crea caietele de sarcini în favoarea unor câştigători care să nu mai participe la licitaţie, decât să simuleze şi astfel să fie declaraţi câştigători”.

Nicio reacție a primarului Nicușor Dan despre declarațiile consilierului PSD, fost viceprimar

Potrivit consilierului general PSD, mandatul lui Nicușor Dan este un adevărat dezastru pentru Municipiul București:

„Triada Nicuşor Dan, PNL, USR căpuşează banul public al Municipilului Bucureşti. Asistaţi la ce nu aţi asistat niciodată în istoria Primăriei Municipiului Bucureşti, la percheziţii în biroul acestui domn care din păcate este primar al Municipiului Bucureşti”, a mai precizat Aurelian Bădulescu, fost viceprimar al Capitalei”, a mai adăugat acesta.

O prezentatoare de la Antena 3 l-a întrebat pe Aurelian Bădulescu dacă își menține acuzația din plângere, precum că Nicușor Dan a semnat prelungirea unui contract cu o companie care deține o rețea de fast-food, acesta a confirmat. El a spus că primarul a semnat prelungirea fără să știe Consiliul general, așa cum e procedura legală, și în timp ce se afla în concediu la mare. E adevărat că, după câteva luni, primarul a venit în Consiliu și s-a prelungit contractul cu compania, „dându-se o formă legală”, a mai spus Aurelian Bădulescu.