Social

Nicolae Ciucă: „Trebuie să evităm specula și escaladarea prețurilor la produsele de Paște”. Deciziile de azi ale guvernului

ciuca

În decursul ședințelor de astăzi din Guvern, va fi aprobată o schemă de ajutor de stat pentru investițiile de minim un milion de euro și un ajutor de 450 milioane de lei pentru fermierii afectați de pandemie. Aceste măsuri fac parte din pachetul „Sprijin pentru România”. De asemenea, prețurile la produse în această perioadă trebuie verificate mult mai atent, pentru a oferi cetățenilor un preț corect.

Nicolae Ciucă: „Trebuie să evităm specula și escaladarea prețurilor la produsele de Paște”. Deciziile de azi ale guvernului

Nicolae Ciucă a discutat cu ANSVSA și ANPC să vegheze astfel încât să se evite specula și cetățenii să beneficieze de prețul corect:

„Ne aflăm în Joia Mare, foarte curând vom sărbători sfintele Paști. Am primit întrebari despre prețurile la produsele pe care cetățenii le preferă și le cumpară în aceste zile. Am văzut și partea aceasta de escaladare a prețurilor, am discutat cu institutiile de linie astfel prin ANSVSA, prin ANPC să veghem, astfel încat să se evite specula și cetățenii să beneficieze de prețul corect al produselor și să asigurăm siguranța alimentară peste tot unde se comercializează astfel de produse.
Ca atare tuturor autoritățior care sunt îndrituite să vegheze pentru a putea avea siguranța că nu se speculează pe produsele care au cea mai mare cautare si avem certitudinea ca se vand in conditii fitosanitare corespunzătoare le cer sa fie permanent la datorie.”, a declarat joi premierul Nicolae Ciucă la începutul ședinței de Guvern.

Tot în decursul zilei de astăzi va fi aprobată o schemă de ajutor de stat de care vor beneficia investițiile în economia României a căror valoare inițială va fi de minim 1 milion de euro.

”Pachetul de măsuri are o valoare de 200 milioane de euro. Prin aceste măsuri vrem să producem efect multiplicator în economie, sa aducem valoare adaugată și cred ca e important sa ne focalizam pe constructii, IT, HORECA, sănătate. Începând de anul trecut numărul de cereri de finanțare a crescut, în acest an fiind emise 50 de finanțări din 144 câte se află la Ministerul de Finante si acestea sunt pentru firme din industria auto, electrocasnice, farma si materiale de construcții (..).Ț, a declarat Nicolae Ciucă.

Pentru 95.000 de fermieri, Executivul va aloca astăzi 450 milioane de lei, ca o măsură de ajutor în contextul pandemiei de Covid-19.

De asemenea, Guvernul va adopta un act prin care va fi suplimentată organigrama ANSVSA cu 25 de posturi, premierul precizând că este nevoie de personal suplimentare la punctele de graniță cu Ucraina pentru controlul fitosanitar.