Politică

Nicolae Ciucă: „40% din pachetul „Sprijin pentru România” merge înspre măsuri sociale”. Legea aprobată astăzi de Parlament

nicolae ciuca

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, decizional proiectul de lege care prevede creşterea la 22 de lei a alocaţiei de hrană pentru copiii din serviciile de zi publice, pentru copiii din sistemul de protecție specială. Nicolae Ciucă: „Guvernul pe care îl conduc are o preocupare reală pentru a-i ajuta pe cei care au cea mai mare nevoie”.

Nicolae Ciucă: „40% din pachetul „Sprijin pentru România” merge înspre măsuri sociale”. Legea aprobată astăzi de Parlament

Legea va merge acum la promulgare, iar premierul Nicolae Ciucă a anunţat că aceasta face parte din pachetul „Sprijin pentru România„, în vederea protejării populaţiei vulnerabile.

„Mă bucur că azi Parlamentul României a adoptat majorarea la 22 de lei/zi a alocației de hrană pentru copiii și tinerii din sistemul de protecție specială, o măsură cuprinsă în pachetul „Sprijin pentru România”.
De asemenea, salut faptul că s-a instituit obligația pentru serviciile sociale de a asigura sume de bani pentru unele nevoi personale, sprijin pentru integrare socială, transport, condiții adecvate de locuit, cheltuieli de întreținere, de care beneficiază copiii și tinerii din sistemul de protecție specială, tot printr-un vot al parlamentarilor.
Aceste măsuri, prevăzute în pachetul „Sprijin pentru România”, au fost luate pentru a proteja populația vulnerabilă. Guvernul pe care îl conduc are o preocupare reală pentru a-i ajuta pe cei care au cea mai mare nevoie și, de aceea, 40% din pachetul „Sprijin pentru România” merge înspre măsuri sociale”, a declarat Nicolae Ciucă pe pagina personală de Facebook.

În acest moment premierul Nicolae Ciucă se află la Oradea, asta după ce a participat la inaugurarea Sălii Polivalente de la Oradea, despre care a afirmat că este un obiectiv care a început cu mult timp în urmă, şi a cărei valoare este de aproximativ 25 de milioane de euro, din care 20 de milioane au fost bani de la Guvernul României şi 5 milioane de la autorităţile locale. Proiectul a fost realizat prin intermediul Ministerului Dezvoltării Regionale.

La Oradea, premierul a fost însoțit de ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, dar și de primarul Florin Birta și de prefectul Dumitru Țiplea.