Diverse

Nicușor Dan, îngenuncheat de instanță. Primarul Capitalei e obligat să o reangajeze pe Gabriela Szabo

Nicușor Dan, îngenuncheat de instanță. Primarul Capitalei e obligat să o reangajeze pe Gabriela Szabo

Cu câteva zile în urmă, Nicușor Dan a acuzat-o pe Gabriela Szabo că a încasat ilegal prime de la Clubul Sportiv Municipal București, în fruntea căruia a fost la conducere.

În luna iunie, Gabriela Szabo a fost înlăturată de la conducerea Clubului Sportiv Municipal București, motivând rezultatele slabe înregistrate de clubul sportiv. „Am luat decizia de a schimba conducerea Clubului Sportiv Municipal Bucureşti. Directorul general al CSM, Gabriela Szabo, va fi detaşată la conducerea Centrului Dalles, iar în locul ei va fi numit interimar unul dintre directorii adjuncţi.

„Actuala conducere a ratat obiective competiţionale”

Înainte de a lua această decizie, am discutat cu membrii Consiliului de Administraţie al CSM Bucureşti, iar concluzia a fost clară – schimbarea e necesară. Actuala conducere a ratat obiective competiţionale, a determinat plecarea unor oameni valoroşi şi a avut un management defectuos (decizii pripite şi fără consultare, dar şi tergiversarea luării altor decizii.

Precum și incapacitatea de a armoniza relaţiile interne, abordări conflictuale în interacţiunile cu şefii secţiilor sportive). (…) Precizez că am toată prețuirea pentru performanțele sportive ale Gabrielei Szabo, dar decizia pe care am luat-o privește activitatea ei în fruntea CSM București”, a spus atunci Nicuşor Dan, pe Facebook.

Acuzată că a luat prime ilegal

Cu doar două zile în urmă Nicușor Dan a făcut și sesizare la DNA, afirmând că la CSM București au fost date prime ilegale unor angajați care nu aveau dreptul să încaseze acești bani, iar unul dintre beneficiari a fost chiar Gabriela Szabo. Potrivit declarațiilor primarului, ar fi vorba de prime a căror valoare se ridică la 1.076.330 de lei. Situația însă s-a întors împotriva lui Nicușor Dan, Tribunalul București anulând decizia primarului de detașare a sportivei de la conducerea CSM București.

S-a decis reîncadrarea Gabrielei Szabo

Magistrații au decis ca aceasta să-și ia postul înapoi, aceasta fiind reîncadrată în funcția de director general al clubului. Mai mult, s-a decis ca Nicușor Dan să îi plătească Gabrielei și daune morale în valoare de 10.000 de lei. Vestea a fost dată chiar de sportivă.

„La data de 23.11.2022 a fost pronunţată de Tribunalul Bucureşti, Secţia a II-a Contencios Administrativ şi fiscal hotărârea în primă instanţă prin care a fost anulată dispoziţia de detaşare nr. 1245 emisă de Primarul Dan Nicuşor Daniel la data de 03.06.2022, ulterior anunţării acesteia pe o reţea de socializare.

Suplimentar obligaţiei stabilită de instanţă în sensul încadrării Gabrielei Szabo în funcţia de director general al Clubului Sportiv Municipal Bucureşti, pârâtul primarul general al Municipiului Bucureşti a fost obligat la plata sumei de 10.000 lei cu titlu de daune morale şi la plata cheltuielilor de judecată”, a scris Gabriela Szabo pe Instagram și pe Facebook.

Sursă foto: instagram