Diverse

Scandal după demiterea Gabrielei Szabo! Tudor Chirilă, nedumerit: Din câte ştiu Dalles este un fel de centru cultural

Scandal după demiterea Gabrielei Szabo! Tudor Chirilă, nedumerit: Din câte ştiu Dalles este un fel de centru cultural

Directorul general al Clubului Sportiv Municipal Bucureşti, Gabriela Szabo, va fi detaşată la conducerea Centrului Dalles, iar în locul ei va fi numit interimar unul dintre directorii adjuncţi, a anunţat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, care a precizat că va trimite Corpul de Control pentru a verifica activitatea CSM. Szabo susține că Nicușor Dan nu a avut o bază documentară.

Scandal după demiterea Gabrielei Szabo! Tudor Chirilă, nedumerit: din câte ştiu Dalles este un fel de centru cultural

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a anunţat vineri seară într-o postare pe Facebook că o va schimba pe Gabriela Szabo de la conducerea Clubului Sportiv Municipal Bucureşti.

„Înainte de a lua această decizie, am discutat cu membrii Consiliului de Administrație al CSM București, iar concluzia a fost clară – schimbarea e necesară. Actuala conducere a ratat obiective competiționale, a determinat plecarea unor oameni valoroși și a avut un management defectuos (decizii pripite și fără consultare, dar și tergiversarea luării altor decizii, incapacitatea de a armoniza relațiile interne, abordări conflictuale în interacțiunile cu șefii secțiilor sportive)”.

La rîndul său, Gabriela Szabo a rămas surprinsă de decizia edilului.

„Am observat în spațiul public, respectiv pe rețeaua de socializare FB, anunțul domnului Primar Nicușor Dan în ce privește schimbarea conducerii CSM, inclusiv prin „detasarea” mea. Fără a exista o bază documentară, decizia apare ca motivată de aspecte aflate personal de domnul Primar „din interior” (al clubului). Aceiași angajați pe ale căror spuse este întemeiată decizia anunțată au pierdut în instanță dosare inițiate ca urmare a defăimării mele sau a activității mele.

Gabriela Szabo: Decizia e luată fără a exista o bază documentară

Nu sunt o persoană conflictuală, de aceea voi urmări desfășurarea acestei proceduri, bineînțeles așteptându-mă să fie una transparentă, în egală măsură analizând legalitatea acesteia.

Fac această precizare întrucât, în calitate de Membru al Consiliului de Administrație al CSM, nu am participat la întâlnirile domnului Primar cu membrii Consiliului”, a spus Gabriela Szabo.

În apărarea, Gabrielei Szabo a sărit liderul grupului PSD din Consiliul General, Aurelian Bădulescu, care dezaprobă schimbarea acesteia de la conducerea Clubului Sportiv Municipal Bucureşti şi cere demiterea antrenorului Adrian Vasile şi a membrilor Consiliului de administraţie.

Adrian Bădulescu: Decizia îndepărtării Gabrielei Szabo de la CSM, necalculată

„Nicuşor ne spune că s-a consultat cu unii şi cu alţii, fără a-i nominaliza în concret, decizia este una necalculată şi care se va dovedi a fi extrem de neperformantă. În loc să îi demită pe cei direct responsabili de declinul CSM Bucureşti, în frunte cu antrenorul echipei de handbal feminin, domnul Adrian Vasile, pe membrii consiliului de administraţie care au pus beţe în roate performanţei clubului, Nicuşor alege să ia clubul municipal din mâinile unei campioane şi să îl dea unui anonim, pregătind cel mai probabil instalarea unei sinecuri”, scrie Bădulescu.

Directorul general al Clubului Sportiv Municipal Bucureşti, Gabriela Szabo, va fi detaşată la conducerea Centrului Dalles, iar în locul ei va fi numit interimar unul dintre directorii adjuncţi, a anunţat primarul general, Nicuşor Dan.

„Înainte de a lua această decizie, am discutat cu membrii Consiliului de Administraţie al CSM Bucureşti, iar concluzia a fost clară – schimbarea e necesară. Actuala conducere a ratat obiective competiţionale, a determinat plecarea unor oameni valoroşi şi a avut un management defectuos (decizii pripite şi fără consultare, dar şi tergiversarea luării altor decizii, incapacitatea de a armoniza relaţiile interne, abordări conflictuale în interacţiunile cu şefii secţiilor sportive)”, scrie primarul general, pe Facebook.

El menţionează că va trimite Corpul de Control pentru a verifica activitatea CSM Bucureşti, „în urma semnalelor primite” din interior.

„Precizez că am toată preţuirea pentru performanţele sportive ale Gabrielei Szabo, dar decizia pe care am luat-o priveşte activitatea ei în fruntea CSM Bucureşti”, scrie primarul general.

Nu a stat departe de subiect nici cel mai înfocat critic al primarului general, Tudor Chirilă, de altfel, un mare susţinător al acestuia în campania electorală.

Tudor Chirilă: Care sunt competențele unui fost mare sportiv în zona de management cultural

Într-un comentariu la postarea primarului general referitor la demiterea Gabrielei Szabo, Tudor Chirilă şi-a arătat nedumerire.

„Din câte ştiu Dalles este un fel de centru cultural, o sală de teatru/spectacole, organizări de cursuri. Întrebarea e care sunt competentele unui fost mare sportiv în zona de management cultural încât să fie “detaşată” la conducerea acestui centru? Asta cu tot respectul pentru cariera excepţională a Gabrielei Szabo.