Diverse

Nimeni nu comentează în fața lui Vladimir Putin. Iată cum își umilește subalternii

Nimeni nu comentează în fața lui Vladimir Putin. Iată cum își umilește subalternii

Agenția de știri RIA Novosti a publicat o înregistrare video în care se arată cum se poartă Vladimir Putin cu vicepremierul Denis Manturov, cel care deține și portofeliile Comerțului și Industriei.

Liderul de la Kremlin îl umilește pe Manturov în fața membrilor guvernului, iar presa internațională susține că o astfel de înregistrare nu ar fi fost făcută publică niciodată dacă nu ar fi avut acordul Kremlinului, sau poate chiar la cererea acestuia.

Industria de apărare a Rusiei, o cruce grea pentru Manturov

Manturov a fost însărcinat să se ocupe de industria de apărare a Rusiei în iulie 2022, dar această responsabilitate este ca o piatră de moară pentru politician, în condițiile în care Rusia a avut parte de tot mai multe sancțiuni de când Putin a invadat Ucraina.

Printre multe lucruri pe care Manturov le avea de făcut trebuia să se ocupe de contracte în valoare de peste 2,5 miliarde de dolari cu Aeroflot, compania aeriană de stat. Doar că Manturov a făcut o greșeală, neștiind la ce tratament îl va supune Putin.

„De ce faci pe prostul?”

În videoconferința pe care a avut-o cu liderul de la Kremlin, Manturov i-a spus președintelui rus că „în ceea ce privește avioanele, totul este pregătit”, inclusiv programele de testare, certificare și înlocuire a importurilor (…). Putin a reacționat imediat și i-a spus că tot ce spune este o minciună.

„Denis Valentinovici, ai totul pregătit, dar fără contracte. Haide să încheiem discuția chiar acum. De ce să ne batem joc unul de altul? Știu că nu există contracte cu întreprinderile, mi-au spus chiar directorii. De ce faci pe prostul?

Când vor fi încheiate contractele? Asta te întreb. Directorii întreprinderilor îmi spun că nu există contracte și tu îmi spui că totul este gata”, au fost cuvintele lui Vladimir Putin.

De asemenea, președintele Rusiei i-a dat ultimatum lui Manturov, afirmând că are la dispoziție o lună „pentru a-și termina treaba”. Acesta a fost văzut cum nu comentează nimic în fața șefului suprem, el lăsând privirea în pământ, în timp ce Putin îl făcea observație.