Actual International

O regie impresionantă: Vladimir Putin, singur la slujba de Crăciun oficiată într-o catedrală din Kremlin. Video

O regie impresionantă: Vladimir Putin, singur la slujba de Crăciun oficiată într-o catedrală din Kremlin. Video
infomoldova

De la ”Singur acasă” la ”Singur de Crăciun”. O regie demnă de un film. Protagonistul principal: Vladimir Vladimirovici Putin. O fi el sau sosia lui, nimeni nu știe, importantă este ideea filmului de scurt metraj.

O regie impresionantă. Vladimir Putin, singur la slujba de Crăciun oficiată într-o catedrală din Kremlin. Video

Preşedintele Vladimir Putin a participat sâmbătă, 7 ianuarie 2023, la slujba de Crăciun oficiată într-o catedrală din Kremlin. Imaginile filmate fac acum înconjurul lumii.

Agenţia rusă de presă RIA a informat că este pentru prima dată în ultimii ani când Putin sărbătoreşte Crăciunul la Moscova, și nu în regiunea din jurul capitalei, unde era văzut de obicei liderul de la Kremlin.

Televiziunea de stat a transmis două clipuri în direct cu preşedintele Putin în interiorul Catedralei Buna Vestire în timp ce preoţii oficiau la miezul nopţii Sfânta Liturghie.

Purtând o haină albastră şi un pulover alb cu guler înalt, Vladimir Putin era singurul credincios participant la slujbă. Filmarea îl arată pe Putin în timp ce îşi făcea cruce de mai multe ori, înainte ca reportajul televizat să fie întrerupt pentru a prezenta telespectatorilor o altă imagine, paralelă, de la slujba oficiată în Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova.

Pe fundalul filmului se vede un brad fără ”jucării”, pentru că așa numesc rușii poadoabele de Crăciun și un covor modest. Putin sau sosia lui pare așezat după un plan bine strabilit, jucându-și astfel propriul rol. Pe fundal, se aude preotul care, în limba rusă, aduce mulțumiri divine.

Şeful statului rus, care a sărbătorit Paştele anul trecut în catedrală împreună cu mii de credincioşi, a participat acum singur la liturghia de Crăciun. Anul trecut acesta a fost filmat la reşedinţa sa oficială Novo-Ogariovo din afara Moscovei. În 2021, Vladimir Putin a participat la o liturghie publică la Novgorod, mai scrie media rusă.

Amintim că Patriarhul Chiril I al Moscovei a cerut, joi, ambelor părţi implicate în războiul din Ucraina să respecte armistiţiul de Crăciun de 36 de ore anunţat și confirmat inclusiv de preşedintele Putin. Despre aceasta a scris și Infoactual într-o ediție anterioară.