Social

Noi criterii de carantinare a localităților! Alexandru Rafila: Acest ordin nu a fost elaborat împreună cu INSP

Noi criterii de carantinare a localităților! Alexandru Rafila: Acest ordin nu a fost elaborat împreună cu INSP

Marți seara, în cadrul unei emisiuni de televiziune, medicul Alexandru Rafila a vorbit despre noul ordin de ministru, prin care se schimbă criteriile de carantinare a localităților.

Acest ordin nu a fost elaborat împreună cu INSP

În cadrul emisiunii ”Sinteza Zilei”, de la Antena 3, medicul Alexandru Rafila a spus despre noul ordin de ministru, prin care se schimbă criteriile de carantinare a localităților, că este unul elaborat de ”echipa de consilieri personali ai domnului ministru, dintre care unii sunt medici dar nu au nicio specialitate medicală”.

„Cred că acest ordin nu a fost elaborat împreună cu Institutul Național de Sănătate Publică, ci mai degrabă a fost elaborat de echipa de consilieri personali ai domnului ministru, dintre care unii sunt medici dar nu au nicio specialitate medicală”, spune Alexandru Rafila.

”Anumite elemente nu sunt cuantificabile”

„Și ne confruntăm și cu o încercarea de a prelua, prin intermediul unuia dintre acești consilieri, medici fără niciun fel de specialitate, controlul INSP.

Anumite elemente nu sunt cuantificabile. De exemplu rata de pozitivitate din ultimele 14 zile nu poate fi calculată în mod real. Pentru că toate cazurile pozitive trebuie alocate unui anumit județ sau localități. Lucru ăsta durează mai multe zile. Iar cazurile negative, care ar trebui să constituie numitorul acestui raport, nu se alocă. Pentru că sunt foarte multe.

La fel și la numărul de teste efectuate în ultimele 7 zile. Există foarte mari discrepanțe. Pentru că testele se pot lucra într-un județ, dar cazurile provin din alt județ”, a mai explicat medicul Rafila, potrivit Antena 3.