Lifestyle

Alexandru Rafila, despre criza de la Spitalul Victor Babeș: „Este o mare problemă”

Alexandru Rafila, despre criza de la Spitalul Victor Babeș: „Este o mare problemă”

Lipsa organizării și a responsabilității sunt două mari nenorociri care se produc în spitalele din România, spune Alexandru Rafila. Afirmația a fost făcută de medic la scurt timp după decesul celor trei pacienți de la spitalul Victor Babeș din Capitală.

Alexandru Rafila, acuză pe guvernanți de lipsă de organizare și de iresponsabilitate

„Sunt două probleme. Nu există nici un fel de organizare, planificare. Este și o mare problemă cu lipsa asumării, a responsabilității. Ministrul Sănătății trebuia să facă la Foișor să nu se întâmple, nu să stea de vorbă la telefon. A crăpat generatorul care nu a cuplat funcționarea instalațiilor (n.r. la Victor Babeș). Discutăm despre lipsa de funcționalitate a unui sistem integrat, nu-i vorba doar despre oxigen”, a declarat Alexandru Rafila, la România TV.

Rafila a mai spus că politicienii de la guvernare încearcă să găsească vinovați.

„Am văzut o reacție de pasat responsabilitatea, încercau să-l scoată vinovat pe Adrian Streinu-Cercel. Nu a lucrat niciodată la Babeș”, a precizat Rafila.

Amintim faptul că trei persoane au decedat luni, 12 aprilie,  la spitalul Victor Babeș din Capitală în urma unei defecțiuni a instalației de oxigen.

În acest caz a intervenit și primarul capitalei. Nicușor Dan a mărturisit că în urma tragediei de la Spitalul Victor Babeș a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3.

„În această seară, din nefericire, au decedat în condiții neclare trei pacienți de la Spitalul Victor Babeș din Capitală. E o tragedie, un moment dramatic în care vieți omenești au fost pierdute. Prezint condoleanțe familiilor care i-au pierdut pe cei dragi astăzi.

Am sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3 în legătură cu această situație, fiindcă vinovații trebuie identificați și pedepsiți. Am solicitat colaborarea deplină a personalului acestui spital în cadrul cercetărilor care vor avea loc”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook