Lifestyle

Noi detalii în cazul Anei Morodan. „Contesa digitală” se află sub control judiciar

Ana Morodan Sursa foto cancan.ro
Credit imagine: cancan.ro

Ana Morodan se află în centrul unui scandal de la finalul lunii trecute. Influencerul și vedeta de televiziune a fost prinsă de două ori în aceeași zi fără carnet, ea aflându-se cel mai probabil și sub influența alcoolului și a substanțelor stupefiante. Rezultatele testelor toxicologice vor demonstra în curând dacă ea a consumat sau nu medicamente cu potențial psihotrop.

În plus, ea a căpătat trei dosare penale în urma întregii situații, iar acum se află sub control judiciar. Acest lucru înseamnă că, deși ea își păstrează propriu-zis libertatea, cel puțin deocamdată, trebuie să se prezinte întotdeauna atunci când este chemată de organul sau secția de poliție care se ocupă cu supravegherea ei. Totodată, ea este obligată prin lege să anunțe orice schimbare de domiciu ar avea loc pe durata controlului judiciar.

Astăzi e ziua cea mare pentru Ana Morodan

Astăzi, Ana Morodan este așteptată la secția de poliție care o ține sub supraveghere și care se află în orașul Voluntari. În afara acestei somații, pedeapsa pe care trebuie să o ispășească se poate schimba în funcție de rezultatele probelor toxicologice. Institutul Național de Medicină Legală (INML) va determina în curând dacă vedeta, supranumită „contesa digitală”, consumase anumite substanțe care să-i afecteze starea de conștiență atunci când s-a urcat la volan.

„Deși controlul judiciar este cea mai blândă măsură preventivă, este o măsură preventivă restrictivă de libertăți. Se impune obligația de a se prezenta la orice chemare la organul de urmărire penală, de a se prezenta la organul desemnat cu supravegherea, respectiv poliția, așa cum a fost stabilit în program, și să anunțe imediat cum își schimbă domiciliul organul care se ocupă de supraveghere.

Există și obligații care se dispun facultativ. Nu știm dacă în această cauză au fost sau nu dispuse (astfel de obligații – n.r.). În cel mai raău caz riscă să-i fie schimbată măsura controlului judiciar cu arestul la domiciliu sau chiar arestul preventiv”, a declarat pentru Realitatea PLUS avocatul Alexandru Turiga, în scop informativ.

Ce riscă Ana Morodan

În cazul în care iese la iveală faptul că a consumat substanțe, Ana Morodan ar putea fi arestată la domiciliu sau chiar ținută în arest preventiv. Problemele ei nu se termină aici: indiferent de deznodământul acestei situații, ea riscă să fie dată în judecată de Antena Stars, postul de televiziune unde ea este crainicul unei emisiuni. Acest lucru ar putea avea loc din cauza prejudiciilor de imagine pe care Morodan le-a adus angajatorului său.

De asemenea, show-ul ei de televiziune nu a mai fost difuzat de când a izbucnit scandalul, deși fusese confirmat faptul că toate episoadele necesare unui sezon fuseseră deja înregistrate.