Lifestyle

Noi modele de mașini, marca Dacia, ar putea fi lansate în perioada următoare. Este vorba de două modele compacte

Noi modele de mașini, marca Dacia, ar putea fi lansate în perioada următoare. Este vorba de două modele compacte
dacia.ro

Pentru a „umple” golul dintre Dacia Spring și viitorul Duster, marca Dacia ar putea să lucreze la proiectul unui SUV similar cu Jeep Avenger, care să ofere propulsie hibridă și chiar electrică.

Două noi modele de mașini urmează să fie lansate

Potrivit unor declarații din ultimele luni ale oficialilor Dacia și Renault, marca românească va lansa două noi modele, în orizontul de timp de după debutul lui Duster (2024) și Bigster (2025).

În plus,  Xavier Martinet a detaliat și a spus că vor fi două modele compacte, dezvoltate pe platforma CMF-B, care se regăsește și azi pe Sandero și Jogger.

Ar putea fi lansat un SUV mai mic decât DUSTER

Dacia ar putea să dezvolte un SUV mai mic decât Duster, care ar completa golul pe care marca îl are în prezent între Dacia Spring și Duster, o zonă în care Sandero Stepway reprezintă un produs extrem de atractiv pentru clienții din Europa, dar care nu este un SUV în adevăratul sens al cuvântului, susține publicația L’Automobile Magazine, bazată pe speculații tehnice.

Ce afirmă jurnaliștii francezi

Se precizează că noul model ar putea fi asemănător cu noul model Jeep Avenger, lansat anul trecut în Europa, inclusiv cu propulsie electrică, și care a câștigat titlul de Mașina Anului.

Neavând la bază vreo sursă, jurnaliștii francezi au afirmat că „intercalat între Spring și Duster, SUV-ul de buzunar Dacia va avea un format comparabil cu cel al Jeep Avenger (4,08 metri)”.

Ce este sigur…

Cu siguranță, Dacia va avea o nouă generație Sandero, care va dispune de propulsie electrică, după cum au declarat Denis Le Vot, CEO-ul Dacia, și Giles Le Borgne, șeful ingineriei în Renault Group, în timpul unei vizite în România. În acest context, Le Borgne a precizat că „în acest moment, noi dezvoltăm platforma CMF-BEV, pentru modelele R5 și R4 și Nissan Micra. Este o variantă electrificată a platformei CMF-B. Când vom ajunge la generația următoare Sandero, vom beneficia de această platformă CMF-BEV pentru mașinile Dacia. Platforma ne va permite să avem un Sandero multi-energie”.

De asemenea, Denis le Vot a confirmat această nouă generație: „Ne vom întâlni cu viitorul Sandero electric în 2028. Spring rămâne și el în discuție, vom vedea”.

Iar, Luca de Meo într-un din prezentările sale ale planului Renaulution, pentru anul 2024, a menționat că un al doilea vehicul electric Dacia a fost construit pe platforma CMF-BEV, scrie profit.ro.

Modelul Jogger HYBRID 140

Potrivit unui anunț publicat în data de 25 ianuarie 2023, „uzina de la Mioveni a început fabricația de serie a modelului Jogger HYBRID 140. Destinat unui client din România, primul vehicul cu tehnologie hibridă produs sub sigla Dacia este un exemplar de culoare Gri Schiste, cu 7 locuri, aparținând nivelului de echipare Extreme”.

De asemenea, „Jogger HYDRID 140 este cel mai accesibil vehicul de familie cu propulsie hibridă de pe piață, dispunând de un spațiu interior generos și de echipamente esențiale. Modelul beneficiază de expertiza Renault Group, oferind o tehnologie modernă care asigură un demaraj sistematic în mod 100 % electric și un cuplu motor disponibil imediat, care permite accelerări energice”.

Până acum, modelul Jogger, fabricat în exclusivitate la Uzina din Mioveni, a fost deja produs în aproape 80.000 de exemplare, din care peste 90% au fost exportate, în principal pe piețele Europei Occidentale, potrivit dacia.ro.