Lifestyle

Zăpada blochează România. DN și DJ sunt blocate. Cad stâlpii de electricitate și copacii, sunt distruse mașinile

Zăpada blochează România. DN și DJ sunt blocate. Cad stâlpii de electricitate și copacii, sunt distruse mașinile

ANM informează că în zilele care vor urma, ciclonul polar care a adus vreme severă în sudul estul României, va înainte spre nord vest, fapt ce va permite ca în aceste zone să cadă zăpadă într-o cantitate mai mare.

În plus, de marți încolo, vremea se va răci accentuat mai ales noaptea, temperaturile fiind cuprinse între minus 7 și  minus zece grade Celsius.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, nu mai puțin de zece drumuri naționale și 37 de drumuri județene sunt blocate. Au fost probleme în 60 localităţi din 16 judeţe, dar și București, iar echipajele operative au derulat misiuni pentru deblocarea mai multor autovehicule blocate în zăpadă.

Nu mai puțin de 25 de copaci și 11 stâlpi de electricitate au căzut, iar cinci autoturisme au fost avariate, precum și o anexă gospodărească și acoperișul unui bloc de locuințe.

Ce vă recomandă Inspectoratului General pentru Situații de Urgență

Pentru a evita situații neplăcute, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență menține starea de operativitate a tuturor categoriilor de mijloace şi echipamente, pentru asigurarea acţiunilor de răspuns.

În acest fel, la nevoie manevra de forte se va realiza în cel mai scurt timp. Au fost acționate Grupele Operative la nivelul inspectoratelor pentru situaţii de Urgenţă din şase judeţe, respectiv AG, BR, BZ, DB, PH și VN. În Vrancea, ca urmare a situației grele datorată zăpezii și a viscolului, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decretat sâmbătă starea de alertă pentru judeţul Vrancea.

Patru femei însărcinate au rămas blocate în mașini

În judeţele Buzău, Vrancea, Brăila, Galaţi, pompierii le-au acordat ajutorul la patru femei însărcinate care au rămas blocate în mașini. Acestea au fost transportate la cele mai apropiate spitale unde li s-au acordat îngrijiri de specialitate. De asemenea, au primit ajutor medical și alte două persoane care aveau nevoie de dializă.

Și acum, salvatorii fac tot ce pot să intervină în judeţele Bacău, Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Galaţi, Vaslui şi Vrancea pentru deblocarea autovehiculelor rămase blocate în zăpadă, dar și pentru a ridica copacii care au căzut pe carosabil.

Unde s-a întrerupt curentul

Vremea rea a dat peste cap și alimentarea cu energie electrică și s-au înregistrat întreruperi în 122 localităţi din şapte judeţe. E vorba de AG, BR, BZ, DB, GL, PH şi VN. Echipele specializate fac tot ce pot pentru ca situația să fie remediată în cel mai scurt timp.