Info Actual

Info Actual > Diverse > Noi restricţii impuse din cauza numărului mare al cazurilor de COVID-19
Diverse

Noi restricţii impuse din cauza numărului mare al cazurilor de COVID-19

Noi restricţii impuse din cauza numărului mare al cazurilor de COVID-19

Noi restricţii din cauza numărului mare al cazurilor de COVID-19 au fost impuse pentru locuitorii din zece mari orașe, aceștia nu au voie timp de cel puțin o lună să iasă din case între orele 21:00 și 6:00, conform unor decizii luate de autoritățile din Franța.

 

Parisul pe lista noilor restricții impluse

În Franța, locuitorii din zece mari orașe, între care Paris și suburbiile sale, nu au voie timp de cel puțin o lună să iasă din case între orele 21:00 și 6:00. Detalii despre restricțiile impuse de autoritățile de la Paris aflăm de la corespondenta RRA Daniela Coman.
12.000 de polițiști și jandarmi sunt mobilizați pentru a face controale, cei care încalcă regula riscând să fie amendați cu 135 de euro, iar pentru repetarea abaterii cu 1.500 de euro, informează corespondenta RRA, Daniela Coman.

Firmele au fost încurajate să recurgă masiv la telemuncă. Cuvântul de ordine este reducerea numărului de întâlniri. Magazinele, restaurantele, teatrele, cinematografele, sălile de spectacole și alte spații care primesc public vor continua să aplice restricțiile impuse în trecut.

 

Derogare solicitată pentru manifestările culturale

Ministrul culturii și primărița Parisului au cerut o derogare pentru manifestările culturale, în sensul de a-şi prelungi seara programul. Propunerea a fost respinsă, după cum a explicat din nou, ieri, premierul Jean Castex:

”Eu cred că ne trebuie reguli clare și simple, aceleași pentru toți. Interzicerea circulației începe la ora 21:00, toată lumea trebuie să fie deja acasă la ora 21:00, în afara unor situații excepționale precise. Deci, cred că ne vom adapta, inclusiv lumea culturală ale cărei dificultăți le cunosc.”

Peste 25.000 de teste pozitive au fost raportate în ultimele 24 de ore în Franța, precum și 120 de decese. Continuă să crească și numărul persoanelor care au nevoie de internare în spital, precum și la terapie intensivă, presiunea pe sistemul public de sănătate devenind cu fiecare zi tot mai evidentă. Tot mai multe persoane sunt puse în izolare sau carantină.