Actual Diverse

Nou, începând de luni. Cum se descarcă aplicația prin care șoferii pot completa AMIABILA direct pe telefon

Nou, începând de luni. Cum se descarcă aplicația prin care șoferii pot completa AMIABILA direct pe telefon
Infoactual

Biroul Asigurărilor Auto le oferă șoferilor o nouă aplicație pe mobil care va facilita procesul de realizare al amiabilei pe RCA. Începând de luni, ei vor avea posibilitatea de a face amiabila, în caz de accident, în sistem online.

Nou, începând de luni. Cum se descarcă aplicația prin care șoferii pot completa AMIABILA direct pe telefon

Șoferii din România vor putea completa constatarea amiabilă, în caz de accident, direct de pe telefon, începând de luni, 17 octombrie 2022. Se numește ”Amiabila”, un nume reprezentativ, dar și semnificativ, pentru funcția dată.

Trebuie respectați doar zece pași simpli, anunță Biroul Asigurărilor Auto. Prin urmare, șoferii trebuie să respecte cei zece pași, care nu sunt deloc complicați, pentru amiabila pe RCA, prin aplicația online.

1. Descărcați aplicația pe telefonul mobil. Primul pas este să descărcați gratuit aplicația din Google Store sau App Store, direct pe telefonul mobil.

2. Ulterior, trebuie să creați un cont de utilizator în aplicația Amiabila. După ce ați creat si verificat contul, puteți începe procesul propriu-zis.

3. Țineți evidenta constatărilor pe termen lung. Constatările au rubrică separată, unde puteți urmări istoricul propriu sau de unde puteți crea oricând o nouă constatare amiabilă accesând butonul „Adaugă Constatare.”

4. Completarea datelor personale. Aplicația integrează un sistem de recunoaștere a textelor din documente scanate (OCR).

5. Completarea datelor referitoare la momentul accidentului. Amiabila dispune de localizare exacta prin GPS și autocompletarea adresei unde s-a petrecut accidentul, în cazul în care nu cunoașteți adresa.

6. Selecția daunelor provocate. Pentru a descrie cât mai obiectiv accidentul, aveți posibilitatea de a selecta direcția impactului, cât și avariile suferite de vehicul.

7. Construiți circumstanțele accidentului. Împrejurările selectate influențează individual construcția schițelor și oferă participanților la accident ocazia de a își exprima punctul de vedere. Rezultatele si fotografiile de la locul accidentului contribuie la stabilirea vinovăției.

8. Completarea datelor vehiculului B. Conducătorul vehiculului B trebuie sa parcurgă același proces pe care l-a parcurs si vehiculul A, pe același telefon pentru a contribui la desenarea schiței împreună. Astfel aplicată poate completa documentul din aceeași perspectivă, la final fiind posibilă trimiterea documentelor comune către asiguratorii ambelor parți implicate.

9. Crearea schiței accidentului. În funcție de circumstanțele selectate de ambii conducători, aplicația selectează 3 dintre cele mai probabile circumstanțe în care accidentul ar fi putut să se întâmple.

10. Ultimul pas este de a semna si trimite documentele asigurătorilor. După ce participanții sunt de acord cu circumstanțele create în urma procesului de înregistrare, este nevoie de semnătura ambelor părți implicate. Aveți opțiunea să trimiteți documentele asigurătorilor RCA ai celor două părți, după cum se menționează în amiabila.com.