Actual Diverse

Un inedit serviciu tehnologic ne va permite să facem propriile fotografii din spațiu. Cum va funcționa noua aplicație

Un inedit serviciu tehnologic ne va permite să facem propriile fotografii din spațiu. Cum va funcționa noua aplicație
EVZ

Sony în colaborare cu Universitatea din Tokyo a lansat un nou serviciu care ne va permite să facem propriile fotografii din spațiu cu ajutorul sateliților.

Un inedit serviciu tehnologic ne va permite să facem propriile fotografii din spațiu. Cum va funcționa noua aplicație. Video

Serviciul Sony Star Service, despre care El Confidencial a relatat luni, 9 ianuarie 2023, este cea mai recentă extensie a tehnologiei mobile.

Sony și Agenția Spațială Japoneză (JAXA) au proiectat, construit și lansat un satelit pe care oricine îl poate accesa de pe un telefon mobil sau de pe un computer desktop. Echipat cu un senzor full-frame și un obiectiv Sony 28-135mm, utilizatorii vor putea face fotografii ale Pământului și ale spațiului.

Se spune că imaginile sunt de înaltă calitate, dar, fiind vorba de un obiectiv relativ mic, utilizatorii nu vor putea face zoom și fotografii de aproape ale Pământului. Așadar, nu veți obține o fotografie a casei dumneavoastră, dar veți avea parte de o experiență completă de astronaut timp de aproximativ cinci minute.

Conectați direct la o stație terestră, utilizatorii vor putea controla satelitul și înțepăturile sale fotografice.

Notele celor de la Sony spun că:

„Atunci când satelitul va trece pe deasupra unei antene terestre, un utilizator va putea să îl controleze direct timp de aproximativ cinci până la opt minute, în timp ce urmărește imagini în direct de la camera de la bord, permițându-le să experimenteze o conexiune în timp real cu spațiul.”

Odată ce călătoria este finalizată, utilizatorul va primi imaginile pe care le-a realizat și, ceea ce este important, acestea vor fi libere de drepturi de autor. Sony a precizat că va putea fi rezervat pentru orbite complete de 90 de minute.

În prezent, singura opțiune este ca oamenii să acceseze transmisia NASA de pe stația spațială internațională, care permite alegerea unghiului de vizualizare, dar nimic mai mult.

Sony a declarat că serviciul va fi simplu de utilizat și că un instrument de simulare va permite oamenilor să exerseze realizarea de fotografii. Compania a mai spus că dorește să colaboreze cu fotografi și artiști pentru a oferi îndrumare utilizatorilor.

Noul serviciu Star, care vă permite să vă faceți propriile fotografii din spațiu, este o schimbare de joc pentru fotografii interesați de universul nostru, deoarece este vorba de utilizarea tehnologiei.