Lifestyle

Noul număr al revistei „Evenimentul Istoric” prezintă dovezile vinovăției lui Ion Iliescu în dosarul Mineriadei din 1990!

Evenimentul Istoric nr 75.jpg
sursa foto: arhiva companiei

Noul număr al revistei „Evenimentul Istoric” oferă o analiză detaliată a Mineriadei din 13-15 iunie 1990. Include informații transmise de CIA de la București către președintele SUA, precum și discursul din 14 iunie 1990, pierdut timp de 25 de ani și recuperat de un jurnalist renumit.

Sunt prezentate și contradicțiile din memoriile fostului președinte al României. Aflați dovezile implicării lui Ion Iliescu în Mineriada din 1990 și multe alte subiecte interesante în ediția 75 a revistei „Evenimentul Istoric”, disponibilă la chioșcuri și online pe edituradecarte.ro, cu livrare gratuită.

 Dovezile vinovăției lui Ion Iliescu în dosarul Mineriadei din 1990 

În dimineața zilei de 29 ianuarie 1990, are loc contramanifestația susținătorilor FSN, Bucureștiul fiind invadat de peste 5.000 de mineri din Valea Jiului. Sediile partidelor de opoziție sunt devastate, liderii partidelor istorice fiind evacuați cu blindatele armatei. 

Evenimentul poate fi considerat preambulul a ceea ce a rămas în istorie ca Mineriada din 13-15 iunie 1990. Aceasta este considerată cea mai brutală dintre toate acțiunile minerilor în Capitală. 

Cum au evoluat evenimentele din Piața Universității? Care a fost rolul lui Ion Iliescu în decursul Mineriadei din 1990? Au venit într-adevăr minerii în mod spontan la Bucureşti, surclasând autorităţile, neputincioase în a-i opri? Ce documente au fost transmise zilnic de CIA președintelui SUA despre Mineriadă?

Descoperiți toate răspunsurile și dovezile vinovăției lui Ion Iliescu în dosarul complet despre Mineriada din 13-15 iunie 1990 publicat în numărul 75 al revistei „Evenimentul Istoric”, disponibil începând de astăzi la chioșcuri și online, pe www.edituradecarte.ro, cu livrare gratuită. 

Romulus P. Voinescu, masonul care a prins mii de spioni

Romulus P. Voinescu s-a născut la București, la 2 august 1867. A fost o personalitate de prim rang în istoria serviciilor secrete românești și un fost membru al Masoneriei române conducând ca  venerabil Loja „Solidaritatea”, fiind de asemenea Mare Conservator al Sigiliilor în 1925.

În perioada neutralității, cât și după aceea, în anii războiului, Romulus P. Voinescu a reușit să depisteze peste 2000 de agenți ai Puterilor Centrale.

A fost masoneria implicată în depistarea spionilor? Au vrut Bolșevicii să asasineze familia regală a României? Au reușit Austro-Ungaria și Germania să umple țara noastră cu spioni? 

Află în exclusivitate cum a vegheat Romulus P. Voinescu la securitatea țării în noul număr al revistei Evenimentul Istoric, disponibil începând de astăzi la chioșcuri și online, pe www.edituradecarte.ro cu livrare gratuită. 

A fost Coco Chanel spion nazist?

Considerată una dintre cele mai influente femei din istorie, Coco Chanel a fost acuzată nu doar de colaboraționism, ci și de spionaj pentru inamic.

Care sunt dovezile care susțin această acuzație? Au fost parfumurile lui Coco Chanel, monedă de schimb pentru spionajul nazist?

Descoperă informații inedite despre celebra creatoare de modă în noul număr al revistei Evenimentul Istoric, disponibil începând de astăzi la chioșcuri și online, pe www.edituradecarte.ro cu livrare gratuită. 

Canal YouTube Evenimentul Istoric

Pentru toți cititorii interesați și pasionați de istorie, Evenimentul Istoric a lansat și canalul de youtube cu același numele pe care îl găsiți aici, canal pe care puteți urmări materiale video la fel de interesante ca cele prezentate în paginile revistei.

Ofertă edituradecarte.ro! LIVRARE GRATUITĂ pentru orice comandă care conține revista EVENIMENTUL ISTORIC sau CAPITAL!

Revistele Capital și Evenimentul Istoric pot fi comandate online pe edituradecarte.ro fără costuri de transport. Pentru orice comandă plasată pe site-ul editurii, care conține cel puțin una dintre cele două reviste, cumpărătorul va avea posibilitatea de selecție ca metodă de livrare ”transport gratuit”. 

Oferta este valabilă și în cazul comenzilor pentru alte publicații, cărți și reviste, aflate în oferta Editurii de Carte, cu condiția ca în comanda respectivă să fie inclusă cel puțin una dintre revistele Capital sau Evenimentul Istoric, în limita stocului disponibil.