Actual

Nu mai e cale de întoarcere pentru Dan Diaconescu. E acuzat de infracțiuni cu minori

Nu mai e cale de întoarcere pentru Dan Diaconescu. E acuzat de infracțiuni cu minori

Dan Diaconescu are multiple capete de acuzare. Toate includ acte ilicite cu minore. Astfel, fostul crainic de la OTV este acuzat în două instanțe de act sexual cu un minor, precum și de cinci infracțiuni de solicitare a unor prostituate minore.

Acuzațiile la adresa lui sunt vehiculate încă de ieri, dar astăzi, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a făcut oficial într-un comunicat faptul că Dan Diaconescu a fost percheziționat la domiciliu din cauza acestor infracțiuni.

„La data de 6 aprilie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Biroul Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat 2 percheziții domiciliare la locuințele unui bărbat, de 55 de ani, din municipiul București. La data de 15 martie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat, de 55 de ani, din municipiul București, ar fi săvârșit două infracțiuni de act sexual cu un minor și 5 infracțiuni de folosire a prostituției infantile”, se arată în comunicatul pus la dispoziție de IPJ Constanța.

Infracțiunile odioase de care e acuzat Dan Diaconescu

Fostul crainic de televiziune și politician este urmărit pentru faptul că a participat la acte sexuale cu minore, în repetate rânduri.

„Astfel, în perioada septembrie 2020– septembrie 2021, acesta ar fi întreținut relații sexuale cu două minore, care, pe parcursul comieterii faptelor, împliniseră vârsta de 16 ani. La data de 6 aprilie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Biroul Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat 2 percheziții domiciliare, la locuințele bărbatului, respectiv în municipiile București și Constanța. În urma activităților, au fost ridicate mai multe medii de stocare și dispozitive electronice”, se arată în același comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, care a fost preluat de g4media.ro.

Cum se apără bărbatul acuzat de pedofilie

La începutul zilei de 7 aprilie 2023, Dan Diaconescu a fost arestat preventiv pentru 24 de ore. Actualmente, el se află în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Constanța. El urmează să fie prezentat procurorului și să i se aducă la cunoștință procedura penală care se impune în această situație.

El este reprezentat de avocatul Alexandru Murărescu, care spune că Dan Diaconescu se declară nevinovat de actele pentru care este pus sub urmărire. Avocatul a avut de precizat anumite lucruri și cu referire la cele două fotografii din ziarul Cancan, în care Diaconescu apare alături de două fete.

„Asta este singura informaţie pe care vă pot da la modul verificat. E vorba de ziarul Cancan. Acolo apare o fotografie cu Dan Diaconescu şi cu două tinere, cu chipul blurat. Arătându-i această fotografie lui Dan Diaconescu, acesta a spus foarte clar, nici vorbă, era vorba de două refugiate ucrainene. Nici vorbă de aşa ceva. Nu erau două fete în sensul că reţine Parchetul că ar fi avut anumite relaţii. Dan Diaconescu, dacă se plimbă în Constanţa sau oriunde în ţara asta, credeţi-mă, este asaltat de oameni. Mi-a spus că le cunoaşte, cred că stau aproape de locuinţa lui. Ceea ce însă am reţinut este că atât procurorul de caz, cât şi ofiţerii de poliţie judiciară, au spus că în niciun caz de la ei nu au provenit astfel de informaţii. Într-adevăr, am verificat cu unul dintre poliţişti arătându-i fotografia respectivă şi zice că nu e vorba de ele. Deci ceea ce spune Dan se confirmă”, a declarat cel care îl apără pe Dan Diaconescu.