Diverse

Nuci umplute, cea mai dulce amintire despre copilărie. Iată rețeta care face și acum furori

Nuci umplute, cea mai dulce amintire despre copilărie. Iată rețeta care face și acum furori

Sărbătorile din copilărie și zilele de duminică nu existau dacă pe masă nu tronau castroanele pline cu nuci umplute, o delicatesă pe care n-o vom uita niciodată. În amintirea acelor vremuri, aveți la dispoziția rețeta celebrului desert, care vă facă zilele mai frumoase. Nucile umplute sunt atât de bune că nu veți mai vrea alt dulce. Iată cât de simplu se prepară.

Ingredientele necesare

Pentru a prepara delicioasele nuci umplute aveți nevoie de următoarele ingrediente:  200 g unt, preferabil cu 80% grăsime, 650 g făină, 4 ouă, 3-4 linguri cu zahăr dar puteți pune și mai mult, în funcție de cât de dulce doriți să fie, 1 plic cu praf de copt.

Pentru cremă aveți nevoie de marginile care rămân după ce puneți aluatul în forme, biscuți simpli, 150 g zahăr pudră,  200 g nucă cât bine mărunțită, o esență de rom, o lingură cu pudră de cacao, 200 ml lapte sau cât aveți nevoie pentru ca a face o cremă cu consistența dorită.

Un truc care vă va fi de mare ajutor: aluatul trebui să fie moale, dar îndeajuns de ferm ca să puteți lucra ușor cu el.

Mod de preparare

Bateți untul cu zahărul până veți obține o pastă cât mai fină, apoi adăugați ouăle unul câte unul. Făina se va încorpora treptat, apoi veți pune și plicul cu praf de copt. Frământați bine aluatul, apoi faceți din acesta o bilă. Din această bilă rupeți biluțe de cinci-șapte grame. Puneți în diferite forme, în funcție de preferințe.

Formele se vor unge în prealabil cu unt topit. Acestea se vor pune aragaz pentru a se coace. Când sunt gata, cojile din aluat se vor desprinde de pe formă, iar pentru a fi perfecte se vor ajuta cu un cuțit. Aceste resturi nu se aruncă, ci se folosesc pentru cremă.

Pentru a pregăti crema, amestecați toate ingredientele și adăugați laptele pentru a căpăta consistența dorită. Cojile se vor umple apoi cu cremă și se vor lipi. Se lasă peste noapte, timp în care acestea se vor face moi și pufoase. La final, se vor pudra cu zahăr.