Actual Sănătate

O bacterie rară face ravagii in Anglia. Epidemie la o școală: un copil de 6 ani a murit iar altul este internat în stare gravă

O bacterie rară face ravagii in Anglia. Epidemie la o școală: un copil de 6 ani a murit iar altul este internat în stare gravă
Site Școala

A fost emis un avertisment urgent al specialiștilor după ce un copil de șase ani a murit iar altul a ajuns de urgență la spital în urma unei epidemii rare. Despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

O bacterie rară face ravagii in Anglia. Epidemie la o școală, unde un copil de 6 ani a murit iar altul este internat în stare gravă

Un copil a murit, iar un altul este internat în spital în urma unei epidemii de bacterii rare care a afectat copiii de la o școală primară.

Toți elevii și personalul de la o școală a Bisericii Anglicane din Surrey au primit antibiotice puternice de la specialiștii de la Agenția de Securitate Sanitară din Marea Britanie.

Se știe că fetița care a murit avea șase ani și era în primul an la școala primară Ashford Church of England din Ashford, Surrey. Micuța a murit marți din cauza infecției cu streptococul invaziv de grup A (iGAS), scrie presa britanică.

Problema medicală, diagnosticată ca fiind angină streptococică, a fost cauzată de o bacterie, un streptococ, care provoacă de obicei dureri în gât sau erupții cutanate și se transmite prin contact fizic sau prin picături provenite din strănut sau tuse, relatează The Sun. În cazuri foarte rare, infecția poate deveni invazivă și poate pătrunde în părți ale corpului în care bacteriile nu se găsesc în mod normal, ceea ce poate fi grav pentru un organism firav.

Al doilea elev, despre care se știe că face parte din aceeași grupă de vârstă, a fost dus de urgență la spital cu aceleași simptome. Despre acest copil se știe că merge spre bine deoarece medici primesc de la el semne pozitive de recuperare.

Un al treilea copil, din aceeași zonă a orașului Ashford, se pare că suferă, de asemenea, de scarlatină, care este adesea cauzată de angină streptococică.

Toți părinții elevilor de la școala primară au primit scrisori prin care au fost anunțați de decesul elevului de clasa I și de către o altă școală din apropiere, îngrijorați că elevii din școli s-ar fi putut amesteca unii cu alții.

Un purtător de cuvânt al Agenției britanice de securitate sanitară a confirmat presei decesul unui copil și spitalizaera celuilalt.

Dr. Claire Winslade, consultant în domeniul protecției sănătății la UKHSA South East, a transmis un mesaj părinților și familie copiilor:

„Suntem extrem de întristați să auzim despre moartea unui elev de la Ashford Church of England School, iar gândurile noastre sunt alături de familia, prietenii și comunitatea școlară.

Ca măsură de precauție, am recomandat antibiotice elevilor și personalului din aceleași grupe de ani ca și persoanele afectate. Informațiile au fost împărtășite părinților cu privire la semnele și simptomele iGAS, care includ febră mare cu dureri musculare severe, dureri într-o singură zonă a corpului și vărsături sau diaree inexplicabile. Orice persoană cu aceste simptome trebuie să sune imediat la NHS111”.

În același context, specialistul Winslade a menționat că există și alte cazuri medicale în aecastă perioadă și atrage atenția asupra lor:

„Vedem, de asemenea, cazuri de scarlatină, VSR și alte infecții virale în comunitate, care sunt, toate, destul de frecvente în rândul copiilor. Vă rugăm să vă asigurați că copiii nu merg la școală dacă nu se simt bine pentru a ajuta la minimizarea răspândirii infecțiilor și verificați dacă sunt la zi cu vaccinările de rutină. Contactați întotdeauna medicul de familie pentru sfaturi medicale dacă sunteți îngrijorat.”

Notă redacție: Informațiile din acest articol nu înlocuiesc sfaturile unui medic și nici alte tratamente recomandate de specialiști!