Lifestyle

O balenă uriașă a urmărit zeci de minute turiștii dintr-o barcă. Ce a făcut pe parcursul călătoriei

O balenă uriașă a urmărit zeci de minute turiștii dintr-o barcă. Ce a făcut pe parcursul călătoriei

O balenă uriașă a ieșit la suprafața apei, în apropierea unei bărci cu turiști, din dorința de a le atrage atenția oamenilor și parcă îi invita, cu bucurie, să înoate alături de ea.

Un adevărat show. O balenă uriașă, surprinsă cum încerca să se împrietenească cu turiștii dintr-o barcă

Fotograful Erez Beatus este cel care a spurprins cu camera foto simpatica balenă, care a făcut un adevărat show, pe apă. Imaginile  senzaționale, care au surprins balena cu cocoașă și puiul ei, au fost imortalizate de fotograf, lângă arhipelagul Haʻapai, care aparține statului Tonga.

Erez Beatus/Solent News © Erez Beatus/Solent News & Photo Agency/ Profimedia

Cei prezenți la mirificul eveniment au spus că aveau senzația că balena chiar vrea să se împrietenească cu ei.

Balena a ieșit la suprafața apei, în apropierea unei bărci cu turiști, din dorința de a le atrage atenția oamenilor și parcă îi invita să înoate alături de ea, au povestit cei prezenți la fața locului.

Fotograful Erez Beatus spune că balenele au o „dorință sinceră” de a fi în preajma oamenilor și adesea se apropie foarte mult de bărcile cu pescari sau turiști.

În ziua în care au fost făcute fotografiile, potrivit digi 24, Beatus spune că femela a ieșit la suprafață o dată la 20 de minute, pentru a respira, după care se scufunda din nou la 20 de metri adâncime.

Cei prezenți la fascinantul și incredibilul spectacol live, au mai spus că balena a rămas, pe tot parcursul călătoriei lor, aproape de barcă.

Erez Beatus/Solent News © Erez Beatus/Solent News & Photo Agency UK /Credit line: Profimedia

Și delfinii au spectacolul lor

Despre delfini s-a mai scris, dar poveștile cu balene sunt rare. Stând pe malul Mării sau Oceanului, delfinii pot fi zăriți, jucându-se, fericiți, în largul apei.

Este și povestea unui american care mergea cu șalupa pe Oceanul Pacific, în apropiere de Laguna Beach din California, care a avut parte de o companie inedită, după cum el însuși a povestit la acea vreme.

Un grup de peste 100 de delfini s-au ținut după ambarcațiune, deși aceasta mergea cu viteză. Bărbatul care conducea vasul a spus că delfinii păreau foarte încântați de cursa la care participau.  Povestea a fost scrisă, pe larg, în EVZ.

Minunile uimitoare ale Mamei Naturii nu dezamăgesc niciodată”, a scris Chuck Patterson, protagonistul principal al spectacolului acvatic, pe pagina lui de socializare.

Foto: Profimedia Images/ video: youtube