Diverse

O diplomată norvegiană care a declarat că-i urăște pe ruși și-a semnat sentința. Ce a decis Ministerul rus de Externe

O diplomată norvegiană care a declarat că-i urăște pe ruși și-a semnat sentința. Ce a decis Ministerul rus de Externe

Consulul Elisabeth Ellingsen a făcut un gest în urma căruia va avea de suferit. Diplomata norvegiană a atras antipatia rușilor după ce a mărturisit că detestă această națiune.

Potrivit informațiilor oferite de AFP, povestea neplăcută prin care trece acum consulul Elisabeth Ellingsen a început la recepția unui hotel, când femeia s-a enervat și a avut un schimb de replici, afirmând că nu-i suportă pe ruși. La auzul acestor cuvinte, Rusia a acuzat-o de ”declaraţii rusofobe”.

Diplomaţia norvegiană a confirmat că viza lui Elisabeth Ellingsen a fost retrasă

”Subliniem că, după ceea ce s-a întâmplat, prezenţa lui Elisabeth Ellingsen pe teritoriul rus este imposibilă”, a anunţat într-un comunicat o purtătoare de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

În plus, ambasadorul Norvegiei în Rusia, Rune Resaland a fost chemat la sediul Ministerului rus de Externe, la Moscova, unde i s-a ”prezentat un protest viguros faţă de comportamentul inacceptabil al consulului Elisabeth Ellingsen într-un hotel, la Murmansk, la 6 iulie.

Atunci aceasta şi-a permis declaraţii rusofobe şi injurioase”, se arată în comunicat. Diplomația din Norvegia a confirmat atât convocarea ambasadorului la Moscova, cât și faptul că viza lui Elisabeth Ellingsen a fost retrasă.

Anul trecut și Norvegia a expulzat un diplomat rus

Conflicte diplomatice între Rusia și Norvegia au mai existat, iar anul trecut norvegienii au expulzat un diplomat rus. Potrivit informațiilor oferite de AFP, Serviciul de securitate al poliției din Norvegia a anunțat că un cetățean norvegian ar fi avut o întâlnire cu un ofițer de informații rus, în Oslo, unde ar fi cerut mai multe informații.

Conform The Hill, norvegianul avea vârsta de 50 de ani și era angajatul unei companii care elibera certificate de asigurare pentru transportul de petrol, gaze și alte resurse. Acesta a fost arestat.

În ceea ce-l privește pe diplomatul rus, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Siri Svendsen, a afirmat că acesta lucra în secţiunea de comerţ a Ambasadei Rusiei.

Sursă foto: profimedia