Actual Lifestyle

O doctoriță de la Institutul de Oncologie București a fost filată ca în filme. În final, judecătorii au găsit-o nevinovată

O doctoriță de la Institutul de Oncologie București a fost filată ca în filme. În final, judecătorii au găsit-o nevinovată
Sursă foto: spynews

Nicoleta Laurenția Galeș, specialist oncolog în cadrul Institutului de Oncologie București a fost reclamată la DNA de rudele unui pacient, care au afirmat că i-ar fi dat 5000 de lei să aibă grijă de o rudă bolnavă, aflată în comă. Nemulțumiți de colaborarea cu doctorul, aceștia au făcut un denunț.

Povestea, parcă desprinsă dintr-un film, a început în anul 2017, iar ancheta a demarat un an mai târziu, când oamenii legii au scos la înaintare toată mașinăria de filaj pentru a prinde medicul în flagrant. S-au folosit investigatori sub acoperire pentru o lună, au fost interceptate telefoanele folosite de medic, fiindu-le ascultate telefoanele și colaboratorilor doctoriței Galeș, dar și medicilor rezidenți și asistentelor medicale. De altfel, 20 dintre aceștia au fost citați ca martori în anchetă.

Investigatorul s-a dat drept bolnav

Oamenii legii le-au supravegheat și telefoanele fixe, fiind filate și cabinetele medicale unde lucrau. În plus, la cabinetul doctoriței a fost trimis un investigator ca fals pacient care i-a lăsat pe birou suma de 4000 de lei, deși medicul a fost ferm și a refuzat banii.

Denunțătorii au declarat în instanță că au dat banii de bunăvoie

Când au ajuns în instanță, denunțătorii s-au încurcat în declarații, afirmând la un moment că medicul nu le-a cerut niciodată bani, ei insistând să-i dea cei 5000 de lei în mai multe tranșe. De asemenea, nici un coleg de-al doctorițe luată în vizor nu a spus că au văzut-o luând vreun ban. ”(…) din analiza denunţurilor şi declaraţiilor de martori ulterioare nu se poate stabili în concret cine a dat banii, în ce perioadă, în ce condiţii, respectiv ce sume de bani au fost oferite.

Toate aceste contradicții semnalate în urma denunţurilor formulate nu au fost lămurite ulterior de către organul de urmărire penale. Singura declaraţie constantă a celor doi martori denuntatori este aceea ca sumele de bani au fost oferite întotdeaua în prezența altor persoane, respectiv medici rezidenți si asistente”, se arată în motivarea instanței.

Filajul nu a mai fost prelungit

În aceste condiții, din lipsă de probe, judecătorii nu au mai aprobat prelungirea filajului și au decis că nu a existat luare de mită, astfel că medicul a fost achitat.

„Tribunalul concluzionează că la dosarul cauzei nu există probe certe în sensul că inculpata a comis fapta astfel cum a fost reținută în actul de acuzare (…)

Probele administrate nu pot conduce la formarea convingerii, dincolo de orice îndoială rezonabilă, că în cauză a fost săvârşită infracţiunea de luare de mită”, au concluzionat judecătorii bucureșteni. Sentința Tribunalului București nu este definitivă, procurorii având posibilitatea să facă apel.