Diverse

Piedone denunță o încălcare a drepturilor: Curtea de Apel s-a făcut că a uitat de recursul în casație al fostului primar

Piedone denunță o încălcare a drepturilor: Curtea de Apel s-a făcut că a uitat de recursul în casație al fostului primar

Zeița Justiției este legată la ochi, dar trebuie să analizeze utilizând logica și matematica juridică, ținând cont de lege și precedente judiciare. Unele aspecte legale sunt trecute cu vederea, cum este și cazul formulat de fostul primar bucureștean despre care vom scrie în cele ce urmează, astăzi, la Infoactual.

Piedone denunță o încălcare a drepturilor: Curtea de Apel s-a făcut că a uitat de recursul în casație al fostului primar

În urmă cu 85 de zile, Cristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 5, prin reprezentanții săi legali, a trimis la ÎCCJ recursul în casație la Curtea de Apel București. Au trecut atâtea zile și nimic. Acum, el acuză încălcarea drepturilor sale, din cauza faptului că președintele Curții de Apel București nu a trimis la ÎCCJ recursul în casație formulat în apărarea drepturilor proprii.

Istoricul lui Piedone: cronologia faptelor

Pe 12 mai a.c., Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani închisoare pentru abuz în serviciu. În acest dosar, Piedone a fost acuzat că semnat acordurile şi autorizaţiile de funcţionare a clubului Colectiv, într-o modalitate care a încălcat prevederile legale referitoare la securitatea la incendiu, inclusiv prin aceea că nu au fost respectate dispoziţiile privind controlul după emiterea autorizaţiilor.

Despre ce este vorba mai exact

La 9 iunie, Cristian Popescu Piedone a formulat recurs în casație, o cale extraodinară de atac care urmăreşte să supună Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) judecarea, în condiţiile legii, a conformităţii hotărârii atacate cu regulile de drept aplicabile.

Vineri, 2 septembrie, sunt 85 de zile de la depunerea cererii la Curtea de Apel București (CAB), însă documentele nu au ajuns, încă, la ÎCCJ, potrivit unei cereri depuse de fostul primar, prin avocat, la Curtea de Apel București, joi, 1 septembrie.

Ce spune Piedone

Fostul edil al sectorului 5 spune că, prin cererea de recurs în casație, a formulat și o cerere de suspendare a executării pedepsei, care nu poate fi judecată având în vedere că dosarul nu a fost trimis încă de la CAB la ÎCCJ.

Luând în considerație acest aspecte judiciare, fostul primar se consideră prejudiciat în drepturile sale procesuale și solicită conducerii Curții de Apel București să explice de ce nu a transmis la ÎCCJ dosarul cauzei pentru a intra pe rol.

De ce este important recursul în casație

Acesta este un pas juridic deosebit de important și necesar în același timp, pentru a merge pe firul justiției până la capăt de linie, acolo unde se află CEDO.

Solicitarea transmisă de Cristian Popescu Piedone, prin avocații săi. Foto: stiripesurse

Piedone nu este singur

Zeci de scrisori ajung zilnic acolo unde Piedone se află acum închis. Mulți oameni, tineri și bătrâni, îi scriu fostului primar, că nu l-au uitat și că sunt, în continuare, alături de el.

Vă mulțumesc, oameni buni, că nu-mi lăsați sufletul pustiu. Scrisorile voastre, cuvintele voastre, gândurile voastre, îmi sunt speranță și pansament pentru suflet. Îmi dați putere să rezist aici între cei patru pereți. Și vă iubesc așa cum știu…,” a scris, printre altele, Piedone, pe pagina sa de Facebook.

Foto: arhiva