Actual Lifestyle

O familie de români cu toți cei 12 copii au devenit cetățeni italieni. Care este secretul lor

O familie de români cu toți cei 12 copii au devenit cetățeni italieni. Care este secretul lor

Românii fac și lucruri bune și frumoase în lume. Iar comunitățile europene în care s-au stabilit îi apreciază pentru asta. Unii dintre ei ajung chiar primari sau consilieri în administrațiile locale, devin eroi pentru că au salvat vieți sau, prin muncă și inventivitate, ajung oameni de afaceri respectabili.

Indiferent ce ar face, dacă sunt oameni cu un comportament civilizat, societatea îi adoptă cu drag.

O familie de români cu toți cei 12 copii au devenit cetățeni italieni. Care este secretul lor

O familie de români din Italia cu 12 copii, a obținut de curând cetățenia italiană pentru toți membrii săi, de la mic la mare. Să te porți frumos, să faci cinste și să onorezi locul unde trăiești și muncești, pentru mulți dintre noi nu mai este un secret. Prin urmare, secretul lor sunt faptele bune atât în familie, cât și în afara ei, după cum povestesc oamenii locului, simpli sau oficialități de stat.

Motivul pentru care le-a fost dată cetățenia italiană l-a spus chiar primarul orașului unde locuiește onorabila familie.

Sunt perfect integrați în comunitatea noastră, vorbesc foarte bine limba italiană și toți cei 12 copii au văzut lumina zilei pe pământ italian”, a spus primarul Leonio Milan din Mansuè, o comună din provincia Treviso, regiunea Veneto.

Primăria din Mansuè, locul unde românii noștri au primit cetățenia și au fost felicitați de autoritățile locale

Primarul Leonio Milan este cel care a evaluat caracteristicile familiei și a considerat că merită toți să devină cetățeni italieni, titrează Il Gazzettino.

Evenimentul a avut loc joi, 7 iulie, la Primăria din Mansuè. În cadrul unei frumoase ceremonii, a fost acordată cetățenia italiană românului Onisim Bizu, în vârstă de 39 de ani și soției sale, Oana Bizu, de 37 de ani. Alături de părinții români, au primit cetățenia italiană și cei 12 copii ai lor.

Onisim Bizu și soția sa, Oana, sunt de origine română. Sunt în Italia de foarte mult timp. Toți copiii lor s-au născut în Italia. De ce am hotărât să le acord la toți cetățenia italiană? Pentru că sunt perfect integrați în comunitatea noastră, vorbesc foarte bine italiana, copiii au văzut pentru prima dată lumina zilei pe pământ italian și toți merg la școală. Unii la școli primare sau gimnaziale, alții la liceu, iar cei mici la grădiniță. Acest cuplu de părinți tineri a făcut mereu tot posibilul pentru a deveni mai buni cetățeni”, a spus primarul localității menționate.

Primarul Leonio Milan din Mansuè, mândru de românii noștri

Tatăl lucrează, acum, în construcții. Acesta și-a început cariera ca un simplu muncitor , dar a devenit, în timp, zidar cu experiență. iar ambițiile românului nu s-au oprit aici. Iată ce povestește chiar primarul:

Și-a dorit mult să devină și mai bun așa că s-a ambiționat și cu multe sacrificii a absolvit școala de maiștrii la seral. Acum este un șef de șantier foarte căutat în acest sector.

Iar despre copii, același edil are numai cuvinte de laudă:

Ar fi trebuit să-i vedeți pe copiii acestei familii, pe care i-am primit la primărie. Extrem de educați, cei mai mari îi țineau în brațe pe cei mai mici, iar unii se țineau de mână. N-a fost nevoie nicio singură dată măcar ca părinții să-i atenționeze cu ceva! Această familie este de religie creștină evanghelică, sunt mai multe astfel de familii originare din Europa de Est care locuiesc aici.”

Localitatea Mansuè, după cum arată o statistică oficială, are un număr de 936 cetățeni străini, numărul total fiind de 5.064 de locuitori.

Foto: captura foto (deschidere)/Primaria Mansuè (interior)