Social

O femeie din Argeș este singura din România care a născut 20 de copii. Cum trăiește cea mai numeroasă familie din țară

O femeie din Argeș este singura din România care a născut 20 de copii. Cum trăiește cea mai numeroasă familie din țară

La 44 de ani, Georgiana Văcaru din județul Argeș poate fi considerată o mamă eroină. Femeia a reușit performanța de a avea nu mai puțin de 20 de copii. Cum? În ultimii 20 de ani, a născut câte un copil și așa a ajuns să aibă cea mai numeroasă familie din România.

22 de suflete se așează zilnic la masă într-o casă din comuna Argeș. 10 băieți, 10 fete și doi părinți care-și adoră copiii și ar face orice ca acestora să nu le lipsească nimic.

Nu e ușor să fii cea mai numeroasă familie din România, dar nici nu se plâng, deși zile în care posibilitățile financiare sunt la limită, pentru că râsetele care umplu casa sunt mai importante decât orice greutate. Mama i-a învățat de mici să se ocupe de-ale gospodăriei și e tare bucuroasă când copiii și-au luat în serios responsabilitățile. Fiecare, în funcție de vârstă…

Cel mai greu îi este Georgianei când trebuie să stea departe de copiii ei

Georgiana spune totdeauna că se descurcă bine, dacă cineva o întreabă cum îi merge și susține că cel mai greu îi este când se întâmplă să stea departe de copiii ei. Iar asta s-a întâmplat atunci când a fost la spital să mai aducă pe lume încă un prunc. „Ne descurcăm bine, îi mai antrenez, haide să facem lucrul ăsta, ăștia mai mari la fel, nu pot să-i pun pe cei mici să facă treburi de om mare, fiecare după puterea lui.

Nu am ceva anume să mi se pară greu, mai greu mi se pare când trebuie să fiu plecată, când mai nasc, să plec de acasă câteva zile, atunci că sunt cu gândul la ei, mi se face dor de ei. Vă dați seama, am fost numai între ei, cu ei”, a mărturisit mama eroină într-un interviu pentru Muscel TV.

„Fiecare își alege câți vrea”

Nici tatăl nu spune că îi este greu și îi mulțumește lui Dumnezeu pentru cele mai minunate daruri pe care le-a primit. „Așa a fost de la Dumnezeu, să avem 10 fete și 10 băieți. Momentan, ne descurcăm binișor, nu putem nici să ne lăudăm, dar nici să ne văităm, suntem între limite.

Chiar dacă mulți își pun semne de întrebare, cum se descurcă… „Fiecare își alege câți copii vrea”, a declarat și tatăl celor 20 de fii și fiice. Pentru că, spune, nimic nu poate fi mai minunat decât seara, după rugăciune, să-și privească pruncii cum dorm liniștiți în timp ce îngerii îi veghează…

Sursă foto: viva