Lifestyle

O femeie s-a enervat atât de tare în bucătărie încât a dat în judecată o firmă producătoare de mâncare. Cere 5 milioane $

O femeie s-a enervat atât de tare în bucătărie încât a dat în judecată o firmă producătoare de mâncare. Cere 5 milioane $
digi24.ro

În Statele Unite ale Americii, o femeie din Florida, a dat în judecată un producător de alimente pentru că prepararea unui fel de mâncare la cutie durează mai mult decât scrie pe ambalajul produsului.

Femeia cere cinci milioane de dolari, despăgubiri

Astfel, în data de 18 noiembrie 2022, compania Kraft Heinz a fost dată în judecată de Amanda Ramirez, care susține că prepararea pastelor cu brânză la microunde durează mai mult de trei minute și jumătate, chiar dacă pe ambalaj scrie că sunt „gata în trei minute și jumătate”. Și fiindcă potrivit femeii, acest aspect constituie o „fraudă”, pentru aceasta, ea cere despăgubiri în valoare de cinci milioane de dolari.

Toți pașii de pregătire ar trebui finalizați în trei minute și jumătate

Prin urmare, în procesul intentat la Tribunalul Districtual din SUA pentru Florida de Sud, se precizează faptul că „pentru a oferi consumatorilor un produs care să fie „gata în trei minute și jumătate”, produsul ar trebui să fie gătit în cuptorul cu microunde pentru mai puțin de trei minute și jumătate, astfel încât toți pașii de pregătire să poată fi finalizați în cele trei minute și jumătate”.

Instrucțiunile de preparare ale pastelor sunt menționate pe ambalaj

Cele cinci instrucțiuni ale macaroanelor cu brânză, de la îndepărtarea capacului, adăugarea de apă, punerea la microunde și apoi amestecarea cu un sos de brânză pudră în pastele fierte rezultate sunt înscrise pe ambalajul produsului.

Potrivit femeii din Florida, SUA, „Consumatorii care văd „gata în trei minute și jumătate” vor crede că reprezintă timpul total necesar pentru pregătirea produsului”.

Dar, cu toate acestea, instrucțiunile prezentate arată că trei minute și jumătate reprezintă durata de timp pentru a parcurge unul dintre cei cinci pași. De asemenea, eticheta nu precizează că produsul trebuie să stea „trei minute și jumătate în cuptorul cu microunde”, ceea ce ar fi fost adevărat.”

„Ne vom apăra împotriva acuzațiilor din plângere”

Ca urmare a celor reclamate, un reprezentant al companiei în legătură cu acuzațiile, a declarat: „Suntem la curent cu acest proces frivol și ne vom apăra cu fermitate împotriva acuzațiilor din plângere”, citează stirileprotv.ro.