Lifestyle

O gașcă de spărgători, printre care și un român, aveau în vizor fotbaliști celebri. Au furat aproape 3 milioane de euro

O gașcă de spărgători, printre care și un român, aveau în vizor fotbaliști celebri. Au furat aproape 3 milioane de euro
Foto: Casa lui Messi/Cancan

Grupurile infracționale sunt specializate și ele pe anumite domenii. Având această idee, că le trebuie o nișă, o gașcă de spărgători de case au ales vedetele din fotbal și au făcut inclusiv o listă cu ele. Aceasta a fost descoperită, ulterior, de polițiști.

O gașcă de spărgători, printre care și un român, aveau în vizor fotbaliști celebri. Au furat aproape 3 milioane de euro

Casa de vacanță de 2,5 milioane de lire sterline a mijlocașului italian Marco Verratti din Ibiza a fost jefuită, iar gașca acuzată de spargere ar fi vizat și vilele coechipierilor de la Paris Saint-Germain (PSG), Lionel Messi și Rafael Nadal.

Banda de infractori, acuzată de o spargere în valoare de 2,5 milioane de lire sterline (aproape 3 milioane de euro), la casa de vacanță a starului Marco Verratti de la PSG, și care a pus ochii pe vilele lui Lionel Messi și Rafael Nadal, a fost descoperită.

Mijlocașul italian Marco Verratti. Foto: digisport

Poliția a confirmat, săptămâna trecută, că a arestat șapte suspecți în urma raidului la vila din Ibiza, aparținând fostului internațional brazilian Ronaldo, pe care Verratti o închiriase pentru vacanța de vară, titrează Mirror.

Detectivii au făcut publice arestările după ce au recuperat cea mai mare parte a bunurilor furate atunci când au reținut doi bărbați care au debarcat de pe un feribot pentru mașini, în portul Denia din Costa Blanca, care venea din Ibiza. De asemenea, au confirmat că au găsit dovezi care leagă banda de alte 15 furturi din vile de lux din Alicante, Malaga și Murcia.

Marți, un ziar local din Ibiza a publicat extrase din notițele scrise de mână, confiscate de anchetatorii vigilenți, la una dintre casele suspecților.

Este vorba mai exact despre o listă care include numele lui Messi și Nadal, precum și cele ale legendelor de la Real Madrid Guti și Fernando Hierro . În plus apare și numele fostului premier spaniol Jose Maria Aznar.

Numele lui Messi a fost listat în caiet, dar nu a fost inclusă nicio informație despre adresă, în dreptul lui.

Cuvântul OK apărea în două zone din Ibiza – San Jose, unde Verratti și-a petrecut vacanța, și Es Cubells – într-un mesaj pe care detectivii l-au interpretat ca fiind un semn că jafurile au avut loc cu succes.

Poliția națională a Spaniei a confirmat arestările: „Ofițerii au anihilat o organizație criminală itinerantă specializată în spargerea vilelor de lux, în urma unui jaf comis în casa unui cunoscut fotbalist”.

În fotografia de la deschidere apare locuința lui Messi.