Actual Lifestyle

Relicvele cu sângele lui Iisus, furate dintr-o mănăstire din Franța, au fost găsite „ca prin minune”

Relicvele cu sângele lui Iisus, furate dintr-o mănăstire din Franța, au fost găsite „ca prin minune”
Twitter

Au fost găsite relicvele despre care se spune că au picături din sângele lui Iisus! Se pare că au fost furate din greșeală de la o mănăstire din Franța, iar un detectiv olandez a reușit să le recupereze.

Biserica Catolică a anunțat, la începutul lunii trecute, că a fost furat un artefact din aur, despre care se spune că ar conține picături din sângele lui Iisus, din abația Fecamp din Normandia. Acesta este locul unde, anual, pelerinii se închină la relicvele „Prețiosul sânge al lui Hristos”. Numai că, anul acesta, relicvele au dispărut cu puțin timp înaintea sărbătorii, ținută de peste 1.000 de ani.

Furtul a avut loc cu mai puțin de două săptămâni înainte de slujba anuală, potrivit Mediafax.

Au trecut șase săptămâni de la furt, iar un detectiv olandez a anunțat că relicvele au ajuns la el și urmează să fie predate Poliției pentru a fi restituite mănăstirii. „În acest caz, cred că hoțul habar nu avea ce este”, a declarat detectivul Arthur Brand pentru BBC.

Cum au dispărut relicvele

Legenda spune că relicvele conțin două flacoane de plumb care au fost aruncate în mare într-un cufăr și aduse la mal la Fécamp, în nordul Franței.

Furtul relicvelor s-a petrecut noaptea târziu, pe 1 iunie. Se crede că hoțul a fost încuiat în clădire peste noapte. Pe lângă fiolele de plumb, au fost furate și o serie de vase liturgice și alte obiecte.

Ce povestește detectivul olandez

Brand, un specialist în urmărirea obiectelor de artă furate, a povestit cum a fost contactat prin e-mail de o persoană care i-a spus că relicvele au fost depozitate în casa unui prieten al hoțului. Când acesta și-a dat seama despre ce este vorba, a decis să înapoieze obiectul prin intermediul unui detectiv.

„Câteva zile mai târziu, la ora 10:30 seara, a sunat soneria de la ușă. M-am uitat de la balconul meu afară și, în întuneric, am văzut o cutie. Am fugit pe scări, de teamă că cineva va lua cutia. Afară m-am uitat în jur, dar nu era nimeni acolo”, a declarat Brand.

Detectivul a deschis cutia și a descris momentul ca pe o „experiență autentică, religioasă”. El a anunțat că va duce relicvele la sediul poliției olandeze.