Diverse

O incredibilă profeție. Părintele Arsenie Boca a știut ce se va întâmpla cu Rusia, încă din anul 1948

O incredibilă profeție. Părintele Arsenie Boca a știut ce se va întâmpla cu Rusia, încă din anul 1948

Post și rugăciune. Așa și-a petrecut o mare parte din viață părintele Ardealului. După momente lungi de izolare, Arsenie Boca făcea câte o previziune legată de lume, dar și de omenire. Și să nu uităm că el și-a prezis chiar și sfârșitul, care a venit exact așa cum a și spus.

O incredibilă profeție. Părintele Arsenie Boca a știut ce se va întâmpla cu Rusia, încă din anul 1948

Se spune că cine a fost binecuvântat să-l vadă chiar și pentru o singură dată pe părintele Arsenie Boca și-a schimbat viața radical.

În zile noastre nu mai putem face acesta, dar, pentru o minune și binecuvântări divine, este de ajuns să ne rugăm, acasă, în lăcașul sfânt sau la mormânt și ajutorul lui Arsenie Boca va veni, cu siguranță. O singură condiție: credința.

A știut dintotdeauna care va fi soarta omenirii, motiv pentru care a fost urmărit toată viața de Securitate. La un moment dat, părintele Arsenie Boca a vorbit și despre războiul din Ucraina, afirmând că ”rușii își vor primi pedeapsa pentru tot ce au făcut”. Acest lucru s-a întâmplat într-o predică pe care a ținut-o credincioșilor la mănăstirea Sâmbăta, la scurt timp după ce a fost eliberat din închisoarea de la Brașov, scrie retetesivedete.

În curând va începe un nou război și rușii care au făcut atâta rău în țara noastră vor primi răsplata la ei acasă”, se arată în Arhivele Securității, într-un document datat la 16 decembrie 1948.

Memorabil ce i-a spus și lui Ceușescu

Prin anii ’80, Părintele Arsenie a fost dus şi la Ceaușescu care l-a întrebat: ”Hai, popo, am auzit că tu prezici soarta unui om. De mine ce ştii, când am să mor?”. Şi Arsenie i-a răspuns: ”Într-o zi de mare sărbătoare veţi fi omorâţi amândoi”. Ceauşeştii nu au crezut şi i-au spus maiorului care-l adusese pe preot să-l ia din fața lor şi să ”nu-l mai vadă niciodată”, a povestit, această întâmplare Zoe Dăian, nepoata Sfântului Ardealului. Previziunea dureroasă, dar care, în cel din urmă s-a dovedit a fi adevărată, a atras furia lui Ceaușescu.

A prevestit moartea sa, dar și Revoluția

Părintele Arsenie este cel care a prevestit că la puțin timp de la moartea sa, în România va fi vărsare de sânge. Vorbea atunci despre Revoluția din 1989.

Vezi că eu mor şi nu va trece mult timp şi în România va fi vărsare de sânge’”, stă scris în cartea „Alte mărturii despre Părintele Arsenie Boca”.

Părintele Arsenie Boca a trecut la cele veșnice pe data de 28 noiembrie 1989. La câteva zile după plecarea lui la cele veșnice, peste România s-a abătut nenorocirea adusă de revoluția decembristă.

Și acestea sunt doar câteva previziuni ale părintelui care s-au adeverit.

Foto: arhiva