Actual

O rețea de trafic de droguri de mare risc a fost destructurată! Au fost reținute 3 persoane în urma perchezițiilor domiciliare

O rețea de trafic de droguri de mare risc a fost destructurată! Au fost reținute 3 persoane în urma perchezițiilor domiciliare

Perchezițiile domiciliare au avut loc în București, orașul Pantelimon și în județul Brăila, persoanele fiind suspectate de trafic de droguri de risc.

A fost descoperită o cultură de cannabis!

În perioada iunie 2021-aprilie 2022, persoanele suspectate, cu vârste cuprinse între 30 şi 54 de ani, ar fi recoltat canabis, în vederea comercializării, în Bucureşti, Brăila şi judeţele Ilfov.

Pe 7 aprilie, organele de poliţie de combatere a criminalităţii organizate, alături de procurorii D.I.I.C.O.T, au desfăşurat şapte percheziţii domiciliare: trei în municipiul Bucureşti, trei în judeţul Brăila şi una în oraşul Pantelimon din judeţul Ilfov, la domiciliile unor persoane suspectate de trafic de droguri de risc,  precum cultivarea plantelor de cannabis, în vederea vânzării.

La domiciliile acestora au fost descoperite: o cultură de cannabis, cu plante în diferite etape de dezvoltare, o instalaţie activă de creştere indoor a cannabisului, telefoane mobile şi circa 18 kilograme de fragmente vegetale.

5 persoane au fost escortate la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, pentru interogări.

Trei bărbaţi, doi de 53 de ani şi unul de 54, au fost arestaţi pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore. În cursul zilei de astăzi aceştia se vor prezenta la Tribunalul Bucureşti cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

De asemenea, la data de 6 aprilie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Giurgiu, au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară, în județul Giurgiu, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc.

Din cercetări a reieșit că, persoanele bănuite ar fi deținut droguri de risc, în vederea vânzării.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și indisponibilizate aproximativ 1,5 kilograme de cannabis, 5 cântare electronice de precizie, un aparat de vidat, 5 telefoane mobile, 13.720 de lei, 550 de euro și 40 de lire sterline.