Lifestyle

Oamenii de știință au hotărât! La ce temperaturi dispare coronavirusul?

Oamenii de știință au hotărât! La ce temperaturi dispare coronavirusul? Oameni de știință ai Universității din Hong Kong au studiat atent particularitățile coronavirusului, pentru a afla la ce temperatură este afectat SARS-CoV-2 și în ce condiții acesta poate fi eliminat de pe diferite suprafețe, conform a1.ro

În cele din urmă, cercetătorii au ajuns la concluzia că noul coronavirus rezistă pe suprafețe timp de șapte zile, dacă în mediu sunt 22 de grade. În cazul în care temperaturile cresc la 37 de grade, atunci rezistența se reduce la două zile. Cu cât temperaturile cresc, cu atât coronavirusul dispare mai repede. Astfel, s-a descoperit că, atunci când temperaturile ating 56 de grade, coronavirusul dispare în aproximativ 30 de minute.

Pe țesături, virusul rezistă și două zile

Nu doar temperatura este factorul de care oamenii trebuie să țină cont. Mai exact, cercetătorii din Hong Kong au dezvăluit că noul coronavirus rezistă pe măștile medicale de protecție chiar și o săptămână (pe suprafața exterioară). Din acest motiv este recomandat fie să alegem măști de unică folosință, fie să le fierbem și să le dezinfectăm pe cele din materiale textile.

Coronavirus: O companie internationala sustine ca a dezvoltat un ...

Pe țesături, virusul rezistă până la două zile. De aceea, specialiștii ne recomandă ca în perioada pandemiei de coronavirus să acordăm o atenție sporită inclusiv igienei hainelor.

Noul coronavirus moare după cinci minute, dacă este expus la temperaturi de 70 de grade Celsius. În funcție de temperatura aleasă vei putea seta și durata ciclului de spălare al mașinii de spălat, pentru a te asigura că hainele tale sunt igienizate corect.