Diverse

Ocazie unică! Puteți vedea gratuit mașinile de colecție ale lui Ion Țiriac la „Noaptea Muzeelor”

Ocazie unică! Puteți vedea gratuit mașinile de colecție ale lui Ion Țiriac la „Noaptea Muzeelor”

Sâmbătă, 14 mai, Galeria Țiriac Collection va funcționa, ca de obicei, în intervalul orar 10:00-17:00, acestuia adăugându-se, în plus, și intervalul 17:00 – 22:00.

Ocazie unică! Puteți vedea gratuit mașinile de colecție ale lui Ion Țiriac la Noaptea Muzeelor

Țiriac Collection, unica galerie auto și moto privată, deschisă publicului larg din România, anunță participarea în programul Noaptea Muzeelor, ediția 2022, alăturându-se astfel celor peste 200 de muzee, galerii, grădini de artă şi centre culturale care își așteaptă publicul în noaptea de 14 mai. După ora 17.00, accesul publicului la galeria Țiriac va fi gratuit, ca parte a programului Noaptea Muzeelor.

 Dumincă, 15 mai, cu sesiuni foto de familie, lângă exponatele de colecție

În a doua zi a weekendului, de ocazia Zilei Internaționale a Familiei sărbătorită la 15 mai în fiecare an, Țiriac Collection organizează sesiuni foto de familie, la bordul grafic aferent unor exponate din galerie. Reprezentanții galeriei, citați de publicația Capital, transmit că evenimentul dedicat familiei va funcționa în intervalul orar 12:00-19:00.

Cele două inițiative reprezintă o ocazie unică pentru pasionații domeniului auto și nu numai, de a viziona galeria ce reunește colecția de automobile și motociclete a lui Ion Țiriac, integrând peste 170 de modele definitorii pentru industria auto, de la cele mai vechi și până la cele mai noi, inclusiv ”unități” care au aparținut unor mari personalități, ediții din serii limitate și mașini super-performante.

 Ford Mustang Mach 1 este cel mai nou exponat

Începând cu a doua jumătate a lunii aprilie, galeria a prezentat și cel mai nou exponat. Este vorba despre Ford Mustang Mach 1.

Ion Țiriac a anunțat că facilitează oglindirea evoluției auto în materie de pony cars prin alăturarea Ford Mustang Mach 1 din 1969 cu un model similar de ultima generație, 2021 Mustangul Mach 1 Coupe. Principalele diferențe între cele două modele sunt performanța și tehnologia modernă, ultimul model integrat în colecția auto având caracteristici specifice perioadei actuale, care fac procesul de conducere mai facil și mai intuitiv pentru șofer.

Mașină nu, dar un catalog suvenir da, cu 330 lei

Fiecare exponat din Țiriac Collection este special, având o istorie deosebită, dar și proprietari celebri, precum Sir Elton Jhon, Dammy Davis Jr., Bernie Ecclestone, Tyrone Power, Evita Peron, Felipe Massa, Prințesa Marina sau Aga Khan al III-lea. Poveștile mașinilor expuse în galerie, dar și caracteristicile lor, pot fi citite în Cataloagele cu același nume Țiriac Collection.

Revistele au câte 340 de pagini fiecare, includ 305 de modele auto și moto, parte integrantă din colecția Țiriac. A cumpăra o mașină de colecție este aproape ireal pentru mulți pasionați auto, dar să plecăm acasă cu un astfel de suvenir este mai aproape de realitate, mai ales că el costă doar 330 de lei.