Actual International

Oficialii ucraineni se pregătesc pentru evacuarea a circa trei milioane de locuitori din Kiev

Oficialii ucraineni se pregătesc pentru evacuarea a circa trei milioane de locuitori din Kiev
Telegram/captura video

În aceste zile, oficialii orașului Kiev pregătesc planuri pentru evacuarea a aproximativ trei milioane de locuitori din capitala ucraineană, în cazul unei pene totale de curent.

Oficialii ucraineni  se pregătesc pentru evacuarea a circa trei milioane de locuitori din Kiev

Oficialii din capitala ucraineană Kiev ar fi început să facă planuri pentru „posibilitatea de neconceput” privind o pană totală de curent în oraș, împreună cu evacuarea a aproximativ trei milioane de locuitori.

Cu referire la oficiali din cadrul Administrației de Stat a orașului Kiev, New York Times a relatat această știre luni, 7 noiembrie 2022. Aproximativ 40% din infrastructura energetică a Ucrainei ar fi fost deja distrusă sau avariată în timpul atacurilor forțelor militare rusești.

„Înțelegem că, dacă Rusia continuă astfel de atacuri, am putea pierde întregul sistem de alimentare cu energie electrică”, a declarat Roman Tkachuk, șeful serviciului municipal de securitate.

„Dacă nu există electricitate, nu va exista nici apă și canalizare. În prezent, guvernul și administrația orașului iau toate măsurile posibile pentru a proteja sistemul nostru de alimentare cu energie electrică”, a mai menționat Tkachuk, potrivit Strana Today.

Anterior, Vitali Klitschko, primarul capitalei ucrainene, a spus că orașul Kiev ar putea rămâne fără electricitate, apă și căldură. O înregistrare video postată pe canalul Telegram Baza, pe 6 noiembrie a.c., a arătat o pană de curent cvare a cuprins cartiere întregi ale capitalei ucrainene.

 

Numărul locuințelor care au rămas fără curent electric vineri dimineață este aproape de două ori mai mare decât cel înregistrat după atacurile din zilele precedente, după cum a relatat presa. Întreruperile de energie electrică se datorează, în principal supraîncărcării unității centrale a sistemului energetic al Ucrainei.

Odată cu lăsarea întunericului orașul Kiev se cufundă în beznă, dat fiind că în ultimele săptămâni a fost debranșat sistemul de iluminat public de la sistemul de energie. Singura sursă de lumină pe străzi, târziu în noapte, sunt doar farurile autoturismelor care circulă pe străzi.