Actual

S-a început evacuarea spațiilor comerciale din stațiile de metrou. Politician: „Este normal ca banii să vină către stat”

S-a început evacuarea spațiilor comerciale din stațiile de metrou. Politician: „Este normal ca banii să vină către stat”

S-a început evacuarea spațiilor comerciale din stațiile de metrou. La metroul bucureştean a început, astăzi, evacuarea spaţilor comerciale din staţii. Mai întâi, primarul Sectorului 2, apoi chiar şeful Metrorex s-au implicat direct în acţiunile de desfiinţare a chioşcurilor din staţia „Ştefan cel Mare”.

„Este proprietate publică şi este normal ca banii să vină către stat”

În total sunt peste 300 de spaţii comerciale şi niciunul nu este în legalitate – a subliniat, din nou, astăzi, ministrul transporturilor. El a aminitit că nu există autorizaţie de construcţie şi nici avize de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Contractul, în baza căruia funcţionau, a exprimat în urmă cu aproape 3 ani, iar la momentul în care s-a anunţat termenul limită pentru încetarea activităţii, un protest al membrilor sindicatului de la metrou, care administra aceste spaţii, a dus la blocarea circulaţiei în subteran, timp de o zi.

„Vreau să felicit toate autorităţile care au fost implicate în acţiunea de astăzi. A putut toată lumea să vadă că acel aşa-zis protest, blocarea ilegală a metroului bucureştean, a fost exact o acţiune de tip cartel pentru păstrarea sursei puterii ilicite, talciocul subteran şi banii care s-au învârtit în jurul lui. Orice fel de activităţi care se vor desfăşura ulterior, se vor face doar cu respectarea legii şi a unor norme de modernitate, de civilizaţie, de arhitectură şi de încasarea banilor de cei cărora le aparţine de drept acel bun, adică publicul. Este proprietate publică şi este normal ca banii să vină către stat”, a declarat Cătălin Drulă,  inginer și politician român, potrivit Rador.