Info Actual > Culinar > Omletă cu mere, rețeta neobișnuită, delicioasă și dietetică. 100 de calorii pentru o porție
Culinar

Omletă cu mere, rețeta neobișnuită, delicioasă și dietetică. 100 de calorii pentru o porție

Omletă cu mere, rețeta neobișnuită, delicioasă și dietetică.  100 de calorii pentru o porție

Indiferent de optiunea aleasa (cu legume, cu branza, cu carne sau cu fructe), ombleta ofera multe beneficii. Ouale sunt bune surse de proteine si oricare ar fi modul de preparare (fiert, prajit sau ombleta), organismul primeste valorile necesare.

Omletă cu mere sună mai ciudat, însă este extrem de delicioasă și, mai mult, dietetică.  Omleta cu mere este o bună opțiune pentru persoanele care doresc sa slăbească. O porție conține doar 100 de calorii.

Poate fi un mic dejun sărac în calorii, o gustare delicioasă și delicioasă pentru copii și o surpriză binevenită pentru adulți. De asemenea, este destul de simplu de preparat. Omletă cu mere nu durează prea mult: aproximativ douăzeci de minute.

Ingrediente necesare:

  • cinci ouă;
  • doua mere;
  • 250 mililitri de lapte;
  • 100 de grame de făină;
  • ulei;
  • 10 grame de stevie sau 20 de grame de zahăr granulat normal;
  • scorțișoară;
  • zahăr pudră și stafide.

Omletă cu mere, rețeta neobișnuită, delicioasă și dietetică. 100 de calorii pentru o porție

Mod de pregătire:

Mai întâi curățăm merele, l3 tăiem cuburi de doi centimetri pe fiecare și le rumenim într-o tigaie cu o puțin ulei timp de aproximativ zece minute, apoi le lăsăm să se răcească puțin.

Spargem ouăle și separăm albușurile de gălbenușuri. Într-un castron punem albușurile și le mixăm cu un tel electric. Apoi procedezi și cu gălbenușurile, care se mixează cu laptele, stevia, făina și un vârf de scorțișoară. Apoi, adăugați amestecul de gălbenușuri la cel de albușuri.

Noua compoziție se toarnă în tigaia cu merele, nivelând suprafața cu o spatulă. Tigaia se acoperă cu un capac și se lasă pe aragaz la foc mediu, timp de aproximativ cinci minute.

După acest timp, omleta este întoarsă cu ajutorul capa ului și lăsată să se coacă încă 5 minute pe cealaltă parte. În acest moment se lasă să se răcească și se pudrează cu zahăr pudră. Poftă bună!

Timp de pregătire -10 minute, gătit – 10 minute, timp total – 20 minute, porții – 10, calorii – 100.