Diverse

Opt milioane de euro, îngropați în pământul italian, o parte dintre ei fiind din România. Unde era ascuns ”muntele” de bani

Opt milioane de euro, îngropați în pământul italian, o parte dintre ei fiind din România. Unde era ascuns ”muntele” de bani

Descoperire de milioane, milioane de euro, în Italia. Da, ați citit bine, opt milioane de euro au fost găsiți în pământul italian și culmea ironiei o parte din acești bani proveneau din România.

Opt milioane de euro, îngropați în pământul italian, o parte dintre ei fiind din România. Unde era ascuns ”muntele” de bani

Garda Financiară din Italia a descoperit, după o anchetă care s-a derulat mai mulți ani, opt milioane de euro, îngropați sub pământ, în grădina unei vile situată în mediul rural din Gussago, provincia Brescia (Lombardia).

Mii de bancnote de 50 și 100 de euro au fost așezate frumos în interiorul unor saci, bidoane și găleți, apoi ascunse în subteran de proprietarii terenului, relatează Giornale di Brescia.

Despre ce este vorba mai exact: se pare că au fost emise o serie de facturi false, în valoare de peste 500 de milioane de euro, care ar fi fost emise din anul 2018, în cadrul activităților dedicate comerțului cu materiale feroase.

Bănuiții, urmăriți pe parcursul mai multor ani, sunt doi soți, Giuliano Rossini și Silvia Fornari, care împreună cu alți colaboratori, eliberau facturi false și virau bani în conturi deschise în România, Croația, Bulgaria și chiar China, apoi îi aduceau în Italia în numerar, pentru a se sustrage astfel de la plata taxelor și impozitelor impuse de autoritățile fiscale italiene.

Conducerea organizației era formată din soții Giuliano Rossini și Silvia Fornari, alături de fiul lor în vârstă de 22 de ani, Emanuele Rossini și de mătușa sa maternă, Marta Fonari. Totul decurgea pe baza unei scheme bine puse la punct.

Locul unde au fost găsite îngropate milioanele de euro. Foto: Giornale di Brescia

S-au pornit săpăturile

Este mai mult ca sigur că anchetatorii au mers la ”pont” sau i-a ajutat, poate, câinele care a fost adus la fața locului și a mirosit banii ”împământeniți.” Pentru că imediat ce au început săpăturile, a fost descoperită și comoara. Astfel, prima parte a „comorii” a ieșit la iveală în urmă cu câteva zile, când carabinierii și comisarii Gărzii Financiare au început să sape în gazonul din grădina vilei deținute de cei doi soți italieni.

Și nu mică le-a fost mirarea când au dat de un munte de bani, la propriu. Iar uriașa descoperire constituie, pentru procurorul adjunct Claudia Passalacqua, principala probă în ancheta dată, potrivit media.

Poveste cu final neașteptat pentru cei doi inițiatori ai schemei

În vara anului 2020, cei doi soți au reușit să fugă din Italia. Și aceasta deoarece un antreprenor i-ar fi informat despre controalele fiscale la care fusese supusă și compania sa. Totodată, ei au asistat neputincioși la sechestrarea a 153.000 de euro în numerar, găsiți în mașina lui Marco Pesenti, una dintre cele 22 de persoane ajunse în cătușe în urma anchetei, potrivit presei locale.

Nu se știe cu exactitate de ce, dar cei doi soți au revenit în această vară acasă. Acum ei au fost arestați și duși la închisoare. Soțul și soția,  acuzați de evaziunea fiscală care se ridică la suma totală de 93 de milioane de euro, în dauna statului italian, și-au recunoscut deja unele fapte, în prezența avocatului lor, Lorenzo Cinquepalmi. Cei doi așteaptă acum să fie audiați și de judecătorul de instrucție.

Foto: ilriformista.it