Lifestyle

Pădurea încântătoare din „Paradisul Pacificului” crează o imagine de basm

Pădurea încântătoare din „Paradisul Pacificului” crează o imagine de basm
wikipedia.org/playtech.ro

Insulele Hawaii sunt cunoscute pe întreaga planetă pentru plajele lor incredibile și aproape 750 de mile de coastă superbă, dar majoritatea oamenilor nu asociază statul Aloha cu pădurile întinse. Și în timp ce toate pădurile hawaiene incredibile sunt încântătoare, există o destinație uluitoare de-a lungul celebrei autostrăzi Hana din Maui care vă va face să vă simțiți ca într-un basm.

Astfel, în timp ce veți găsi eucalipt curcubeu împrăștiați în Maui, inclusiv la Ke’anae Arboretum și chiar înainte de orașul Hana, cea mai cunoscută pădurice se găsește lângă Mile Marker 7 de-a lungul autostrăzii Hana.

Cu toate că acești copaci (care pot crește până la 250 de picioare în înălțime, cu un diametru de până la șase picioare) pot arăta ca și cum ar fi fost pictați, scoarța lor colorată este naturală. Copacii colorați în mod spectaculos se numesc Eucalyptus Deglupta, cunoscut și sub denumirea de Gum Mindanao sau Arborele de gumă Rainbow.

Eucalipt Curcubeu/FOTO hawaiihaideaways.com, facebook.com

Scoarța de eucalipt curcubeu este mai subțire decât la majoritatea copacilor. Se “varsă” în diferite momente de-a lungul anului, dezvăluind un strat inferior verde strălucitor care își schimbă culoarea în timp. Pe măsură ce combinația de aer și lumina soarelui reacționează cu coaja, fâșiile lungi trec de la verde la nuanțe de roșu, portocaliu, albastru, violet și chiar roz. Deoarece se pierde intermitent, culoarea copacilor se află într-o stare constantă de schimbare și nu va repeta niciodată același model.

FOTO usatoday.com

Copacii sunt nativi din Filipine, dar au fost introduși în Hawaii cu zeci de ani în urmă

Eucaliptul curcubeu a fost plantat pentru prima dată în Hawaii în 1929, la Grădina Botanică Wahiawa din Oahu, ca parte a eforturilor de reîmpădurire ale insulelor, deși nu se știe cum au fost introduși acești copaci de gumă pictați în pădurea tropicală din Hana. Unii speculează că acești copaci au fost plantați în anii 1930 pentru a controla eroziunea solului din cauza supraexploatării, în timp ce alții cred că au fost plantați ca sursă de cherestea și combustibil pentru industria trestiei de zahăr.

Unde poate fi găsit eucaliptul curcubeu în Hawaii

Uimitor de frumoși și reprezintând un cadru minunat pentru a admira lumea naturală din jurul nostru, arborii de eucalipt curcubeu sunt cu adevărat unici, adăugând cantități infinite de minune ecosistemului nostru.

Acești arbori pot fi găsiți în câteva locuri din Hawaii, respectiv:

  • de-a lungul autostrăzii Hana,  după marcajul 6.5
  • în Plantația Oahu Dole
  • în Grădina Zoologică din Honolulu
  • în GrădinaBotanică Wahiawa
  • de-a lungul drumurilor, sau în cartiere, cu rol decorativ

Pe lângă vreme, unul dintre motivele pentru care Hawaii este o destinație de vacanță atât de populară este acela că este plină de minuni naturale incredibile, oferind o experiență unică de vacanță pe care nu o veți găsi în altă parte. De la vulcani, până la plajele multicolore și traseele de drumeții uluitoare, după câteva zile scurte în Hawaii veți înțelege rapid cum a câștigat porecla de „Paradisul Pacificului”, potrivit onlyinyourstate.com