Actual International

Palatul Buckingham dezvăluie planurile pentru spectaculosul concert de încoronare a Regelui Charles la Castelul Windsor

Palatul Buckingham dezvăluie planurile pentru spectaculosul concert de încoronare a Regelui Charles la Castelul Windsor
Google maps/Windsor Castle

Un concert spectaculos cu vedete va avea loc la Castelul Windsor la data de 7 mai pentru a celebra încoronarea Regelui Charles.

Palatul Buckingham dezvăluie planurile pentru spectaculosul concert de încoronare a Regelui Charles la Castelul Windsor. Spectacolul plin de vedete va ”lumina” Marea Britanie

Oficialii Palatului Buckingham au dezvăluit vineri seară planurile pentru un concert spectaculos care va avea loc la Castelul Windsor pe 7 mai pentru a sărbători încoronarea regelui Charles. Spectacolul, plin de vedete, va ”lumina” Marea Britanie, au subliniat organizatorii evenimentului unic în lume.

Noutățile despre încoronare au fost dezvăluite prin intermediul unei postări pe Twitter.

Weekendul Încoronării. Care va fi piesa centrală

Spectacolul va avea loc la o zi după ce Charles va fi încoronat oficial ca rege la Westminster Abbey, la 6 mai 2023. O serie de icoane pop și rock britanice vor cânta pentru a distra națiunea cu această incredibilă ocazie regală, potrivit dailymail.co.uk.

Un spectacol intitulat ”Lighting Up The Nation” este planificat ca ”piesă centrală” în timpul concertului. Acesta va cuprinde repere celebre din întreaga națiune care vor fi iluminate cu ”proiecții, lasere, dronă și luminițe”, proiectate asupra lor.

Foto: Infoactual/arhiva

BBC Studios a fost însărcinat cu organizarea impresionantului eveniment din weekendul Încoronării, care va fi difuzat pe BBC One. Un scrutin public va fi organizat pentru ca membrii publicului să câștige unul dintre miile de bilete de concert care vor fi disponibile.

Recitaluri ale unor actori de top de la Hollywood vor face parte dintr-un eveniment care va include ”unii dintre cei mai mari artiști din lume”. Vedetele sunt aliniate pentru a cânta alături de fanfarele masive ale Diviziei de Casație, precum și alături de o orchestră.

Corul Încoronării este în curs de asamblare pentru a îndeplini dorința regelui de a avea un eveniment ”incluziv”. În efortul de a-l face cât mai divers posibil, acesta va include cântăreți din comunitatea LGBTQ+, personalul HNS, un cor de refugiați și coruri de cântăreți surzi.

Un ”cor virtual” cu cântăreți din întreaga Comunitate va cânta în format digital.

”Încoronarea va fi înrădăcinată în tradiție și fast, având în centru un serviciu religios solemn, reflectând în același timp Marea Britanie modernă și diversă de astăzi”, a declarat o sursă de la Palat, pentru media externă.

”Punctele culminante sunt menite să fie cât mai atractive pentru un public cât mai larg posibil. Cu spectacolul de lumini ca parte a programului, speranța este că acesta va contribui la iluminarea Marii Britanii după niște ani dificili”, au adăugat organizatorii.

Pe 6 mai, în cadrul ”Procesiunii Regelui”, Regele și Regina Consort vor călători de la Palatul Buckingham la Westminster Abbey în trăsura de stat aurită. Acest lucru va marca începutul festivităților.

După încoronare, cei doi monarhi vor călători înapoi la Palatul Buckingham, unde își vor face apariția la balcon. Alți membri activi ai familiei regale vor avea onoarea de a sta alături de cuplul proaspăt încoronat.

După cum a dezvăluit în exclusivitate pentru dailymail.co.uk, potrivit unei surse, se crede că este ”puțin probabil” ca Ducele și Ducesa de Sussex și nici Prințul Andrew să fie invitați să participe la adunarea de la balcon.